Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintitek a máglyarakás...

Szerintitek a máglyarakás készítésénel mennyire fontos a tej felforralása a cukorral? Ha ezt nem teszem meg miben lesz más?

Figyelt kérdés

Életemben először szeretnék készíteni, és már pár napja bújom a netet a tökéletes receptért... alapvetően két különbség a receptek között, hogy valamelyikben fel kell forralni a tejet a cukorral mielőtt a kiflikre öntöm, a más receptekben pedig nem kell csak simán ráborítom...

Nem igazán tudom eldönteni, hogy miben más a végeredmény ha nem forralom fel és nyilván ha nem dolgozom feleslegesen, ha nem muszáj.

aki esetleg csinált már így is, úgy is máglyarakást, az tudna nekem segíteni ebben?


még egy kérdés, az almánál ugyanez van... hogy valamelyik recept megpárolja a sütés előtt, valamelyik meg simán nyersen rakja... vélemény?


2014. ápr. 28. 11:58
 1/2 anonim ***** válasza:

nekem azért jobb a meleg cikros tej mert biztosan átszivja a kifli,és nem marad kemény.

Az almát pedig kevés cukkorral megpárolom így kap kis + ízt az alma,és kevés fahéjjal ízesitem.

Arra figyelj ,hogy édesebb fajta almát válasz.

2014. ápr. 28. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Én a tojások sárgáját keverem ki porcukorral és azt öntöm fel tejjel, de nem forralom fel, mehet a hűtőből. ezzel öntöm le egy keverőtálban a szikkadt kiflikarikákat, és amikor felszívta, akkor simítom vajazott jénaiba.

az álmát vékony szeletekre vágom és fedő alatt szintén egy jénaiban pár percig mikrózom. így nem nyers, sokkal hamarabb kész a süti.

rápakolom a kiflire, majd az almákat bevonom a nagyon keményre felvert, 2 kanál baracklekvárral óvatosan elkevert habbal.

villával megcifrázom és mehet a sütőbe. ha szép piroskás a teteje, akkor kész.

2014. ápr. 28. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!