Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek így is meglehet...

Szerintetek így is meglehet csinálni egy sima piskóta alapú tortát? Még nem vagyok konyhatündér, de szeretnék próbálkozni

Figyelt kérdés

szóval vennék egy kapcsos tortaformát, abban megsütném a piskótát. hagynám kihűlni, és rátenném a pudingot. aztán várnék hogy dermedjen és tennék rá gumicukrot, az illető nagyon szereti. ezt az egészet zselatinnal önteném le és hagynám a hűtőben egy ideig.

szerintetek ennek milyen íze lehet? piskóta-puding-gumicukor ?! vagy inkább legyen rajta csak sima gyümölcs?! azt ugyse lehet elrontani :D ha már ítt tartunk, május közepén milyen gyümölcsöt tehetnék rá? :)


2014. máj. 3. 00:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Meglehet. De most is tehetsz rá gyümölcsöt: szamócát, banánt, kivit stb.
2014. máj. 3. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A puding állagával vigyázz! Nem dermed meg esetleg annyira, hogy szilárdan tartsa magát, ha leveszed a karikát. Mindenképp kevesebb tejjel főzd, mint amit a recept ajánl.


Aki szereti a gumicukrot - az nem lepődik meg:)

Gyümölcsszeletkéket tehetsz rá, kérdés, milyet szeretnek a vendégeid. Van, aki a kivit savanyúnak tartja, a banánt utálja.

Bejön az őszibarack -a kompót levét leszűröd, s felszeleteled a gyümölcs húsát. Van fagyasztott meggy - azt is kiolvasztod, lecsepegteted, s megszórod a tetejét.

2014. máj. 3. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem ez lenne az otletem.

-A sima piskota oke, elkeszited, kicsit kihul, megszurkalod villaval es lekened vekonyan lekvarral vagy gyumolcslevel (nem fog konkretan erzodni, de ezerszer jobb lesz a piskota igy!)

-Pudingot megfozod, 4 (!!) dl tejjel, kicsit hutod, majd mielott rakenned a piskotara sima egyszeru habverovel atkevered, hogy habos legyen, de csomomentes. Hutobe tedd szilardulni.

-Ha megszilardult johetnek a gyumolcsok es a gumicukor. Most az epret ajanlom, nem draga mar, de ha nem fer bele, akkor egy uveg meggybefott, konzerv ananasz, konzerv barack.

-A gyumolcsoket es a gumicukrot egymas melle tedd a tortara, felváltva, korben. A zselatint pedig keszitsd el a befott vagy a konzerv levevel, az eloiras szerint. Leontesnek ovatosan, nehogy a zselatin elrontsa a diszitest.!

-Vissza a hutobe. Ha eleg szilard a zsele, kesz.;)

2014. máj. 3. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
szuper válaszok, köszönöm drágák ! :)
2014. máj. 3. 15:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!