Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi disznózsírban megsüthetem...

Házi disznózsírban megsüthetem a báránycombot? Sürgős. Köszi.

Figyelt kérdés
2014. máj. 6. 09:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nagyon finom lesz benne.
2014. máj. 6. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:

Az attól függ ,hogy milyen állapotban van a báránycomb :

Egyben ,vagy szeletelve ?

2014. máj. 6. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 A kérdező kommentje:
Egyben van, 2 hete vágott friss hús. A disznózsír is házi kisütésű, de régi.
2014. máj. 6. 09:26
 4/20 anonim ***** válasza:
Húst én mindig zsírban sütök, mert sokkal finomabb lesz tőle. Valahol a kettő kiegészíti egymást. Jó lesz!
2014. máj. 6. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen. Már teszem is oda.
2014. máj. 6. 09:28
 6/20 anonim ***** válasza:
0%

Ha egyben van akkor pácolni kellenne amiben 1-2 napot áll a hús .de legalább 1 éjszakára . citromleves ,rozmaringos ,pácba . borsozni a húst . sózni nem mert a bárnyból kiszivja a nedvességet a só: A citromlé pedig azért kell mert felpuhitja a hús rostjait.

Sütni pedig nem kell disznózsír:A combra egy serpenyőben vaj oliva olaj keverékén süss minden oldalról kérget. A bepácolt báránycombot ,tedd 1 tepsibe tegyél alá 1dl száraz fehér bort (csak olyat amit te is jó ízűen meginnál.)+ 1dl vízet .

A tepsiben lévő báránycombot takard le : alacsony hőfokon kezd el sütni(párolni ) 160C kb 2-3 óra ez a comb sulyátol is függ. így belül szép lassan átpárolodik nem lesz száraz a hús. Amikor a hús már átpárolodott akkor vedd le a fóliát . A hőfokot emeld meg 180C ra süsd szép pirosra.

A megsült bárány combot ne azzonnal tálald : Meleg helyen pihentesd : Kilonként 5 percig. Fontos ,hogy pihentetés közben letakrad a húst és meleg helyen legyen. ( a lekapcsolt sütő erre a célra pont jó!!! Sózni tálaláskor kell.

Pác:

◾1,5-2 kg báránycomb

3-4 ág friss rozmaring

citrom

6-8 gerezd fokhagyma

olívaolaj

bors

2014. máj. 6. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 A kérdező kommentje:

Hú, köszi. Rozmaringon kívül minden van itthon, csak ez így macerásabb és nem is vagyok valami gyakorlott. na mindegy, akkor sütök rá kérget.

A fehér hártyát vágjam le róla? Vagy csak irdaljam be? Vagy azt sem kell?

2014. máj. 6. 09:49
 8/20 anonim ***** válasza:

a hártyát vékonyan vágd le róla: Beírdalni nem kell : de ha szertnéd még akkor a kés élével csinálj kis zsebeket és fokhagyma szelteket nyomkodhatsz bele.

Ha nincs friss rozmaringod akkor száritott is jó vagy csak marad a fokhagyma.

De igazából a rozmaring és a bárány elválasztathatlan.

Majd írd meg milyen lett.

2014. máj. 6. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 A kérdező kommentje:
Rozmaring sajnos nincsen. friss gyömbérem van, őrölt gyombér, szárított bazsalikom és mustármag. Melyik mehet rá?
2014. máj. 6. 10:05
 10/20 anonim ***** válasza:
Semmiképpen ne süsd olajban. Rosszabb lesz az íze, mintha zsírban sütöd. Csak ma divat az olajban sütés.
2014. máj. 6. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!