Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki nem-e tudja hogyan...

Valaki nem-e tudja hogyan készül a képen látható Női szeszély? Nagyon hálás lennék ha valaki le írná a receptjét

Figyelt kérdés
[link]
2014. máj. 16. 12:55
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Hozzávalók:

1 gramm google, 195 gramm ujjak, 2 szem szem


[link]

2014. máj. 16. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

2 lap leveles tészta (a felsőt célszerű felkockázva kisütni),

közé sok-sok tojásfehérjéből és cukorból felvert hab, + pár csepp ecet vagy citromlé bele.

2014. máj. 16. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyébként itt van egy egy hasonló recept:

[link]

De ennek csak a krémjét vedd figyelembe (persze ha nem rózsaszínre akarod, akkor felejtsd el a szörpöt és festéket, úgy szimpla fehér marad)! De ne réteslapból csináld, mert az egyenesen nevetséges, ehhez leveles tészta dukál!

2014. máj. 16. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez nem női szeszély, mert az sült habbal készül, és eleve gyúrt, omlós tésztából, lekvár töltelékkel: [link]


Amit te linkeltél, az asszem Magyarországon habpite néven fut (?): [link]

2014. máj. 16. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

"a képen létható"= Ebből kiolvasható, hogy a kérdező nem a hagyományos női szeszélyre gondolt, amit a fotóval egyértelműsített is.

Azt is női szeszélynek nevezik sok helyen, még akkor is, ha az első női szeszélynek nevezett a gyúrt tésztás baracklekváros fajta...


A Jégbüfében pl. ősidők óta női szeszélynek hívják azt, ami úgy néz ki, mint ezen a fotón lévő, csak rózsaszín krémmel. Sokaknak mivel ezt ismerték előbb és nem a régi receptkönyvekben leírtat, épp ezért ez az igazi női szeszély, szóval sokan erre gondolnak. A jégbüfés is leveles tésztás, mint a képen látható is és nem gyúrt. Az egy teljesen más ízvilág...

Teljesen helytálló itt is a női szeszély elnevezés.

2014. máj. 16. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 22L válasza:
A krémlapot nem kell felvágni sütés elött...csak nagyobbra kell nyújtani mint a tepsi és a tepsibe pedig ráncosan kell beletenni...és villával jól megszurkodni...kb 2centinként...
2014. máj. 17. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!