Valaki nem-e tudja hogyan készül a képen látható Női szeszély? Nagyon hálás lennék ha valaki le írná a receptjét
2 lap leveles tészta (a felsőt célszerű felkockázva kisütni),
közé sok-sok tojásfehérjéből és cukorból felvert hab, + pár csepp ecet vagy citromlé bele.
Egyébként itt van egy egy hasonló recept:
De ennek csak a krémjét vedd figyelembe (persze ha nem rózsaszínre akarod, akkor felejtsd el a szörpöt és festéket, úgy szimpla fehér marad)! De ne réteslapból csináld, mert az egyenesen nevetséges, ehhez leveles tészta dukál!
"a képen létható"= Ebből kiolvasható, hogy a kérdező nem a hagyományos női szeszélyre gondolt, amit a fotóval egyértelműsített is.
Azt is női szeszélynek nevezik sok helyen, még akkor is, ha az első női szeszélynek nevezett a gyúrt tésztás baracklekváros fajta...
A Jégbüfében pl. ősidők óta női szeszélynek hívják azt, ami úgy néz ki, mint ezen a fotón lévő, csak rózsaszín krémmel. Sokaknak mivel ezt ismerték előbb és nem a régi receptkönyvekben leírtat, épp ezért ez az igazi női szeszély, szóval sokan erre gondolnak. A jégbüfés is leveles tésztás, mint a képen látható is és nem gyúrt. Az egy teljesen más ízvilág...
Teljesen helytálló itt is a női szeszély elnevezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!