Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ennek a sütinek a receptjét...

Ennek a sütinek a receptjét felismeritek? nagyon kellene

Figyelt kérdés

csak a kinézetét tudom Leirni

mákos aljú vaníliás sütemény kávés keksszel a tetején

csináltam már párszor de n ragadt meg

a mákos masszát azt hiszem tojáshabbal kell ki keverni

a vaníliás krém tojássárgája valamivel összekeverve

a kekszet kávéba kell áztatni és a tetejére tenni

bocs ha értelmetlen



2014. máj. 28. 11:09
 1/8 Andizsuzsi ***** válasza:

A google a barátunk :)


[link]

2014. máj. 28. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

ez nem az csak hasonló , kerestem Googlen de erre a mákos aljú vaníliás sütemény kávés keksszel a tetej

én nem igazán adott ki értelmeset ra kerestem h az összes mákos sütemény akkor se adta ki

ez után írtam ki...

de Köszi

2014. máj. 28. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem ez van de nem biztos ,hogy ezt keresed.

Tészta:

- 5 db tojás, 6 evők. cukor, 10 evők. víz,

- 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg darált mák,

- 6 evők. liszt, fél cs. sütőpor.

Krém:

- 2 cs. vaníliás pudingpor, 1 evők. liszt, 0,6 dl tej,

- 25 dkg margarin, 6 evők. cukor, 1 cs. vaníliás cukor

Tetejére:

- négyzet alakú háztartási keksz, 20 dkg porcukor,

- 3 evők. forró víz, 2 evők. kakaó,( vagy kávé) 2 evők. olaj.


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet. Sokáig kevergetjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket, a darált mákot, a lisztet és a sütőport.

35x25-cm-es tepsiben megsütjük.

A pudingporból és a lisztből, a tejjel kemény pudingot főzünk, és ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a kikevert cukros margarint. Ezt a sárga krémet kenjük a tészta tetejére.

A krém tetejét kirakom a kekszekkel.

A porcukrot, a kakaóval,( vagy főzőtt kávé) és az olajjal kikeverem és hozzáöntöm a forró vizet, és ezt a keveréket kenem a kekszek tetejére.

Egy éjszakát legyen hűtőben, hogy a kekszek megpuhúljanak a tetején .

Az is lehet ,hogy a kekszet kávéba mártod ,és úgy teszed a csoki öntett a tetejére.

2014. máj. 28. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi :) hát igen ilyesmi de nem kókuszos

meg azért várom a további válaszokat :)

2014. máj. 28. 11:25
 5/8 A kérdező kommentje:
valami hekler v nem tudom milyen szelet a neve nen emlékszem
2014. máj. 28. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát, nem mondom, állati kíváncsivá tettél... :D Én ezt most már csakazért is megkeresem. :D

Eddig ezt találtam:

[link]

2014. máj. 28. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

MEGVAAN :D Harlekin szelet :)

hozzávalók / 6 adag


A piskótaalaphoz

5 db tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg mák (lehet egész is)

2 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

A krémhez

5 db tojássárgája

10 dkg cukor

10 dkg margarin

1 tasak vaníliás pudingpor

3 dl tej

A díszítéshez

15 dkg háztartási keksz (egész)

3 dl kávé (lefőzött)

elkészítés


A sárgáját habosra verjük a hozzáadott cukorral, majd elkeverjük benne a pudingport. Felöntjük a tejjel, és főzzük folyamatos kavargatás mellett, míg puding állagú lesz. Félretesszük hűlni.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan belekeverjük a cukrot. Majd hozzáadjuk a már összekevert mák-liszt-sütőpor keveréket. Beletesszük egy közepes méretű, (kb. 20 cm x 30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon, 25 percig sütjük.

A csokipudingot kávéval folyósra főzzük (ha szükséges, hígítsuk kevés vízzel), míg a vaníliás pudingot tejjel ugyanúgy folyós állagúra készítjük.

A félretett, kihűlt krémbe belekockázzuk a vajat, és simára keverjük.

A kész tésztára kenjük a krémet, a kekszeket pedig belemártjuk a kávéba és a tetejére tesszük

2014. máj. 28. 12:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Na, gratulálok! :D :)

Most már én is elkészítem.

2014. máj. 28. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!