Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kerti bulit rendezünk és...

Kerti bulit rendezünk és grillezni szeretnénk. Hány kiló hús lenne az ideális 11 embernek?

Figyelt kérdés

2014. máj. 28. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Mivel a grillezésnél vizet veszítenek, eléggé összesülnek a húsok, így 40 dekával számolnék fejenként.

vagyis 4,5 -5 kiló körül. nem baj, ha pár szelet megmarad.

2014. máj. 28. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

40 deka egy emberre????

25 deka az "hivatalos" adag

2014. máj. 28. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

"Hivatalos" a 12 is, meg a 16 is, meg 20 is, meg 25 is, attól függ milyen étel, milyen hús, kinek készül, milyen áron, stb, stb.


Tény, hogy 25 dkg már elég emberes adag, egy étteremben pl egy nagy steak kb 25 dkg-os. Van mellette egy nagy adag köret, valami mártás, vagy ragu, a végére egy nagyétkű ember is valószínűleg jól lakik.


További tény, hogy ilyen grillezésnél nem a köret dominál, nem is biztos, hogy egyszer eszik valaki, és egy óra múlva nem kíván meg még egy szeletet...

Én 172 cm vagyok, 67 kg, és ha jól el van találva egy ilyen grillezett kaja, mindenféle megerőltetés, vagy túl evés nélkül egy szerre lazán beverek fél kiló húst (nyersen számolva) . Kenyérrel, savanyúsággal. :)

2014. máj. 28. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) még annyi,hogy ti milyen köretet savanyúságot ajánlanátok hozzá hogy azért ne legyen nagyon macerás elkészíteni,de azért finom legyen?
2014. máj. 28. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:
89%
Az irodában grilleztünk párszor az elmúlt években, a tapasztalatom az, hogy ha fejenként 40-50 dekával számolsz, akkor lesz maradék ugyan, de nem sok, és cserében senki nem fog éhezni. És ez úgy jön ki, hogy lesznek olyanok, akik 10-15 dekát esznek, és lesznek páran, akik egy kilót. :)
2014. máj. 28. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Fóliában lehet sütni krumplit, lehet grillezni zöldségeket, gombát, cukkinit , paradicsomot stb.

És fontos, hogy legyen többféle friss vegyes idénysaláta.

pl sopszka saláta, görögsaláta, paradicsomsaláta mozzarellával bazsalikommal, ecetes kruplisaláta is szokott fogyni.

Majonézest nem ajánlok, ha túl meleg az idő.

2014. máj. 29. 06:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!