Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomos krumpli egytáléte...

Paradicsomos krumpli egytálétel készítésekor az (új) krumplit először külön megpároljátok/főzitek vagy együtt párolódik/fő a paradicsommal és a fűszerekkel?

Figyelt kérdés

A neten eddig csak olyan recepteket találtam, amelyekben paradicsomszószt, pürét vagy ivólevet használtak, majd habarták, de nem erre a típusú ételre gondolok, inkább olyanra, mint egy párolt krumpli lecsóval (csak paprika nélkül). Igazi paradicsomból, nem sűrítményből.


Szóval a lényeg: a paradicsom savassága miatt nehezebben főne-e meg a krumpli, VAGY, mivel most úgyis újkrumpli szezon van, mindegy, mert így is-úgy is hamar elkészül?

És ha valaki ismer ilyen ételt, megírná a nevét? :-)

Előre is köszönöm!



2014. jún. 22. 17:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Külön főzd meg.
2014. jún. 22. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én együtt szoktam megfőzni, bár kicsit tovább fől. Külön nem olyan jó az íze.
2014. jún. 22. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, jól gondolod, a paradicsom savassága miatt tovább kell együtt főzni, főleg az újkrumplit, ha főzeléket szeretnél.

Ha sűrűbbet akarsz, illetve lecsószerűt, akkor főzd meg külön, és tedd egy finom, ízletesre főzött friss, fűszeres paradicsomszószba, de egy kicsit hagyd együtt rotyogni, hogy átvegye a szósz ízét.

ha nem is szereted a paprikát, egyet szeletekben főzz a mártásba, max nem eszed meg, de az íze sokat dob rajta.

2014. jún. 22. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindegyikőtök a tanácsát!

(Szeretem a paprikát, nagyon is, a lecsó nagy kedvencünk, de most egy sült hagymás, paradicsomos íz elképzelése izgatta a fantáziámat. ;-))

2014. jún. 22. 21:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Paradicsom, krumpli " főcímből ", nekem egy teljesen más étel kattant be ;).

Paradicsomos húsgombóc, külön sós vízbe főtt ( új ) krumplival...

( darálthús, tojás, só, bors, paprika, fokhagyma, rizs amit megmosok mindig. Ebből a masszából fővő vízbe bele teszem a kézzel készített gombócokat. szerintem kb fél óra alatt megfő. Külőn megfőzöm a krumplit. Levét nem árt felfogni, hisz finom az a sós víz amibe főtt. Mikor a gombóc megfőtt, kis rántás, zsiradék, és liszt. Semmilyen hagymaféle nem kerül mele. És ezt engedem fel a paradicsom sürítménnyel. Vagy saját késtítésű paradicsomlével. Ezt ráöntöm a gombócokra. Nálunk elfogy mindig )

2014. aug. 14. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!