Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok sütni húst a sütő...

Szoktatok sütni húst a sütő alján rács nélkül?

Figyelt kérdés

Eddig mindig a sütő közepén rácson, tepsiben sütöttem a húst /tarja, oldalas /, de most azt olvastam, hogy sokkal takarékosabb és omlósabb lesz a hús, ha rács nélkül tesszük be a tepsit a sütő aljára.

Készített már így valaki ételt?



2014. aug. 17. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem.


Leírnád, hogy légkeverésesen ez miért lenne jobb? A hő tudtommal eleve felfelé száll, tehát egyszerű paraszti logikát követve csak nehezebben sülne meg. Igaz, a légkeverés pont arra van, hogy forgatja a meleg levegőt.


Tényleg érdekelne, hogy miért takarékosabb vagy jobb így elvileg.

2014. aug. 17. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Engem is érdekelne ezért is lennék kíváncsi mások véleményére.Bár gondolom erről a rutinosabb 20-30 éve sütő anyák vagy nagymamák tudnának beszélni, ők viszont nem hiszem, hogy itt irogatnának :)
2014. aug. 17. 11:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem több 50-60 éves van ezen a fórumon, legalábbis én már leveleztem ilyen korúakkal, szóval hátha szerencsénk lesz... :) Nagyon érdekelne, hogy hogy működik ez.
2014. aug. 17. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
el tudom képzelni, ha alsó fűtéses gázlángos sütőről beszélünk...felső fűtőszálas, légkeveréses villanytűzhelynél kizárt
2014. aug. 17. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

[link]


Ennek a cikknek az alján ajánlja sütési praktikaként egy hölgy.

Sajnos azt nem írta bele, hogy milyen típusú tűzhelyről van szó :)

2014. aug. 17. 11:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Idős ugyan nem vagyok, de párezerszer sütöttem már, és olyan is előfordult, hogy a sütő alján, mert el volt törve a rács, vagy nem is volt. (munkahelyen)

Úgy odaég bármilyen cucc, mint a szar.


Nem állítom, hogy lehetetlen... Sok vízzel, gyakran leszedve a fóliát (gondolom oldalast alufólia alatt szoktad) forgatva, locsolgatva...

Szóval rendesen rá kell számolni, hogy erősen éget alulról.

2014. aug. 17. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi, ez elég hihető válasznak tűnik :)

Azt hiszem akkor nem fogok semmi újítást kipróbálni és maradok a régi bevált rácson sütésnél, különben a végén még telefonon rendelhetem meg a vasárnapi ebédet :)

2014. aug. 17. 11:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én viszonylag tapasztalt vagyok hús sütés terén és sütöttem már sütő alján, mondjuk mert nm volt rács, de csak annyit lehetett vele elérni, hogy az egyik fele szénfekete lett, úgy kellett felkaparni, a többi része meg nem is sült meg rendesen. Légkeveréses sütő egyébként.
2014. aug. 17. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Meggyőztetek :)

Tepsi megy a rácsra :)

2014. aug. 17. 11:30
 10/12 anonim ***** válasza:
85%

Ha a sütö legaljára teszi valaki a tepsit, az ugyanolyan, mintha a tözhelyen sütné lábasban.


A belinkelt tipp gázsütönél annyiban müködhet, hogy ott alul a legmelegebb a sütö, de ott is ég le a legkönnyebben.


Villanytüzhelynél - föleg légkeverésesnél -, teljesen értelmetlen ötlet. (45 éve fözök rendszeresen, tapasztalaton van)

2014. aug. 17. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!