Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Férjem most szedett vagy 3-4...

Férjem most szedett vagy 3-4 kg zöld zöldbabot. Gyönyörü, friss, gyenge. Le akarom fagyasztani. Meg kell főzni? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2014. aug. 21. 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
most meg, pucod a fás széleket, konyharuhán alaposan szárítsd meg, főzni nem kell
2014. aug. 21. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Valamikor hajdanában én is blansíroztam (3-4 percig főztem lobogó forró vízben, majd jegesbe szedtem)mert úgy volt a nagykönyben megírva.

Aztán megúntam a macerálást, és én is azon mód nyersen, megmosva, darabolva, kissé leszárítva teszem el. Teljesen ugyanolyan jó, mint a blansírozott változat, de sokkal hamarább kész.

2014. aug. 21. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
3%
Nem. Csak blanchierozni. Két nagy edénybe vizet, az egyiket a tüzhejre, bel sót, 1l/félkk só. A másikba jeget. A fagyasztásra elkészített fiatal zöldbabot, egy fémrostával a forró vizben 3-4 percig blanchierozod majd lehütöd gyorsan a jegesvizzel. Lecsepegteted és fagyasztod.
2014. aug. 21. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell sem főzni, sem blansírozni. Tökéletes anélkül is.
2014. aug. 21. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
misem szoktuk főzni meg semmi sosem, csak egyszerűen, mosni és a hibás részeket kivágni, darabolni és mehet is a hűtőbe
2014. aug. 21. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
83 százalékos konyhatársam válaszát vártam, de köszönöm a többit is. Nem fogom forrázni. Üdv. /emlékszel?/
2014. aug. 21. 20:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Van valami halvány sejtésem :))

Üdv.

2014. aug. 22. 05:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Ha még egy igen jó babfőzelék recept is jönne, az jó lenne.
2014. aug. 22. 06:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahogy én készítem a zöldbabfőzeléket: akár friss, akár fagyos annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi.

a vizet megsózom, a zöldbabot puhára főzöm.

Világos fokhagymás rántást készítek, egy pici pirospaprikával. A paprika utána rögtön lehúzom a gázról és hidegvízzel apránként felengedem. Egy pici habverővel teljesen sima, tejföl sűrűségűre keverem. állandó keverés mellett belecsurgatom a gyengén fővő babba, és pár percig főzöm még.

Én egy pici cukrot és ecetet is teszek bele, ha kell még utánasózom.

További ízesítés az asztalnál, ki, ki mennyire édes-savanyúan vagy éppen tejfölösen szereti.

Azért nem is csinálom az egészet tejfölösre, mert nem minden családtag szereti úgy.

Még frissen vágott petrezselymet is szoktam a tetejére szórni tálalás előtt, finom üdévé teszi a főzeléket.

Van, amikor még nagyon zsenge a kapor, petrezselyem helyett abból szórok rá egy kis csokorral.Persze ehhez szeretni kell a kapros dolgokat :)

2014. aug. 22. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Szinte ugyanez, csak fehéren hagyom, mert a fasirt piros.
2014. aug. 22. 16:28

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!