Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem meg a fasírtot,...

Hogy süssem meg a fasírtot, hogy a külseje ne égjen meg, de a belseje se maradjon nyers?

Figyelt kérdés
Valahogy mindig elbénázom, na de majd ma..Ha segít valaki bármilyen recepttel, tanáccsal! Köszönöm!!
2014. aug. 31. 11:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Forrósítsd fel az olajat, tedd kislángra a gázt, és úgy tedd bele a fasírt golyókat az olajba. Az egyik felét fedő alatt süsd. Ha megfordítottad, már nem kell a fedő.
2014. aug. 31. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
esetleg korongokat csinálj belűlűk
2014. aug. 31. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim válasza:
100%
miután megcsináltad a golyókat, az ujjaddal kicsit lapítsd be a közepét :)
2014. aug. 31. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
közpes lángon süsd, és mikor golyókat formázol, picit nyomd le a tetejét, a tenyereddel.
2014. aug. 31. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Egyrészt csinálj belőle lapos korongokat, másrészt kezeld ugy, mint a steaket. Először nagyon forró zsiradékban süss rá kérget mindkét oldalon, majd közepesnél kisebb lángon süsd tovább, időnként megfordítva (a különbség csak annyi, hogy egy marhasteaket hamarabb kivennéd). Ha már úgy érzed, hogy átsült, akkor egy darabot kiveszel tesztelésre, és belevágsz, megnézed. Ha jó, hurrá, ha nem, visszateszed, és adsz még egy kis időt neki. Vagy egyben hagyod a fasírtot, és sütőben megsütöd. :-)
2014. aug. 31. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 gömbicica ***** válasza:

jók a tanácsok, de annyit még megjegyeznék, hogy sok mulik a felhasznált hus minőségén, a belerakott zsemlén, sőőőt a prézlin is.

volt hogy olyan pocsék fasirtot sütöttem, hogy én is szégyeltem((((

PL. felfujt zsemle nem jó hozzá, és az előre darált hus sem tanácsos!!! választok egy szép sovány darabot, és ledaráltatom. aztán ha van lehetőség oda megyek vásárolni, ahol apróbbra darálják a husit.

Prézli esetén meg ki kell kisérletezni. ami adalékos azt már meg sem veszem. tán a teszkós sajátmárkásban láttam olyan, hogy összetétel. liszt viz élesztő só.

2014. aug. 31. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
itt ötös, egyetértek hatossal, a jó minőségű alapanyagok tényleg fontosak, csak nem függnek össze azzal, hogy nyers marad-e belül. ;)
2014. aug. 31. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Összerakom a tippekből! :) Én arra gondoltam, hogy tejbe áztatott graham kenyeret teszek bele, mert a zsemlemorzsa nekem olyan száraz és fűrészporos. Ti szoktatok bele vöröshagymát tenni?
2014. aug. 31. 13:26
 9/13 anonim ***** válasza:
34%
hagymát? persze. a tejbe áztatott kenyér szerintem nem jó, a fasírtba száraz zsemlemorzsa való. A húsnak van bőven nedvességtartalma, ezért fontos, amit írtam, hogy gyorsan süsd rá a kérget, hogy ezt a nedvességet ne veszítse el.
2014. aug. 31. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 gömbicica ***** válasza:
100%

én lehetőség szerint apróra darált sertéshusból csinálom, hozzá vizbe áztatott nem puffasztott zsemle -ezek kicsit sürübbek és kisebb méretüek- kenyérrel akármilyen is volt nekem még sose sikerült fasirt((((( soha!!! pedig azt mondják fasirtban verhetetlen vagyok.

tojás, kanálnyi zsir, reszelt vöröshagyma, fokhagyma, só bors, pirospaprika.

ezekhez arányokat nem tudok mondani, mert kóstolni szoktam. -persze utána kiköpni, mert azért nyers husit nem eszem meg-

az izét kóstolással alakitom. Mondjuk van már gyakorlatom, igy sok herce-hurca nem kell már)

2014. aug. 31. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!