Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzés során ha úgy adódik...

Főzés során ha úgy adódik melyik anyag használata előnyösebb élettani szempontból: zsír (sertés szalonna kisütve) vagy étolaj?

Figyelt kérdés
Például lecsó, gulyásleves pörzsalap, stb.
2008. aug. 8. 11:47
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

A növényi zsír vagyis olaj kisebb kalóriatartalmú, élettani hatásában pedig több telítetlen zsírsavat tartalmaz, ami jótékony.

Amúgy a növényi olaj előnyösebb a koleszterinszint miatt is.

Az állati zsiradék felidézi a régi ízeket, de nem túl egészséges..emeli a koleszterint, túl sok a telített zsírsav benne, nehezen emészthető.

Az olaj jobb választás, de Bodrogi Gyula művészúr biztosan a sertészsírt választaná.

Ha nagyon élettani hatást nézed , akkor olivaolaj, mogyoróolaj!

2008. aug. 8. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!