Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet-e szilvasgombocot...

Lehet-e szilvasgombocot csinalni aszaltszilvaval?

Figyelt kérdés
Kulfoldon elek, es itt nagyon ritka a szilva, nincs se befott, se fagyasztott.De nagyon szeretnek szilvasgombocot csinalni.Szerintetek meg lehetne csinalni aszaltszilvabol?
2010. jan. 20. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az kemény bele!Szilvalekvár sincs?
2010. jan. 20. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem nagyon száraz lesz, nem? talán előtte áztasd be a szilvát, én úgy csinálnám.
2010. jan. 20. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
Akkor inkább szilvalekvárt, vagy befőttet tegyél bele!
2010. jan. 20. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet,csak előtte áztasd be,majd törölgesd le egy kicsit,kell hozzá egy kis kockacukor.Ha van lekvárod az jobb,zsemlemorzsával sűrítsd be mielőtt használod.ZS
2010. jan. 20. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Nincs szilvalekvar sem.De az aszaltszilva, amit vettem, nem teljesen szaraz, es tok jo puha.Szerintem megprobalom, aztan majd irok, h hogy sikerult:-)
2010. jan. 20. 13:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha pl. Németországban élsz, az ott kapható aszalt szilva jó a gombócba (a kaliforniaira gondolok), mert az ele´g szaftos. Ha olyan magyar tipusú van csak, akkor áztasd be pár órára teába, hogy megszivaj magát. Akkor lehet használni.

Egyébként itt (No) van szlvalekvár csak Pflaumenmuss even.

2010. jan. 20. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
olaszo-ban elek.szerintem olyan tipusu szilva lehet, mert nem szaraz, hanem ez is jo puha, szaftos.
2010. jan. 20. 15:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt mindenképpen tudod használni.


Én ilyesmire gondoltam, ami itt kapható, szerintem nálatok is hasonló lehet.


[link]

2010. jan. 20. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Na, tegnap este megcsinaltam a gombocot, es tenyleg finom lett.Nem kellett be se aztatni a szilvakat, kiszedtem a magjait, es a helyukre toltottem fahejas cukrot.Mindegyik gombocba ket szilvat tettem.Szoval finom lett, probaljatok ki ti is:-)
2010. jan. 21. 14:25

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!