Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 30 főre kell főznöm jövő...

30 főre kell főznöm jövő héten, de mit csináljak, ami ennyi embernél nem annyira megterhelő előkészülni vele és laktató?

Figyelt kérdés
Az arányokra is kíváncsi lennék, hogy ha pl mindenkire 2 db rántott húst számolok az elég?
2014. okt. 14. 09:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Gulyás+túróscsusza. Bár èn azt is körbekèrdeznèm hogy ki mire fujjog.
2014. okt. 14. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

30 emberre rántotthúst nem szabad csinálni (kivéve, ha nagyüzeni konyha áll endelkezésedre), mert egyrészt rengeteg idö, másrészt a nagyrésze garantáltan elhül, nem lesz finom.


Ennyi emberre mindenképpen olyasmit készítenék, ami egyben megvan és nem kel órákig csinálni.


Gulyás, babgulyás, pörkölt, csilis bab, töltött káposzta esetleg halászlé vagy más hasonló egytálétel lenne ajánlott, meg utána valami fött vagy sült tésztaféle.


Persze nem ártana tudni, hogy ki mit nem eszik, mert aszerint érdemes választani. Esetleg két különbözö valamit csinálni, akkor tudnak választani.

2014. okt. 14. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
69%
Rakott krumpli, rakott ételek (karfiol, káposzta), pörköltek, egytálételek. Semmiképp rántott hús. Egyébként egy főre kb. 10 dkg húst lehet számolni.
2014. okt. 14. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Ha lehetőség van rá bográcsozni. Bármilyen pörkölt ,gulyás . Ha pedig otthon akkor én 30 főre hideg tálat csinálnék ,és rendelnék is.
2014. okt. 14. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
92%

30 főre mindenképpen valami bográcsos kajában gondolkodnék (persze, ha van rá lehetőség ) pl csülökpörkölt, babgullyás, vagy a hidegtálas vendéglátásban.

töltöttcsirke, stefaniavagdalt, debreceni csemegekaraj, baconba tekert csirkemáj, házi májpástétommal töltött karajtekercs,aszaltszilvás pulyakemellroládok,sonkás tojástekercs, sós kosárkák kölönböző töltelékekkel, egy csomó majonézes saláta, svédgomba, sopszkasaláta.... és társaik.

gyönyörű tálakat lehet készíteni, és mindenki kedvére szemezget a kínálatból.

2014. okt. 14. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi emberre mindenképpen pörkölt, csilisbab, bolognai vagy hasonló kaját csinálnék, amit (nagyjából) ugyanannyi meló megcsinálni 30 emberre is, mint 3-ra.

30 emberre rántott húst sütni kb olyan, mintha tökön rúgnád magadat.

2014. okt. 14. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam pl a rántott húsra, mert azt hidegen is meg tudnák esetleg enni, és el tudnám akár előző nap készíteni. Bográcsozáshoz sajnos nem mondanak jó időt a jövő hét végére, így az kilőve :(
2014. okt. 14. 10:25
 8/16 A kérdező kommentje:

Annyit tudok, hogy sokan a halat nem eszik, így a halászlé kilőve. Van, aki a csirke húst nem szereti, így esetleg sertéspörkölt. De annál a csirkepaprikás mutatósabb lenne, a csülköt, körmöt, zsírosabb húsokat nem eszik kb 25-en a 30-ból. Áhh.. tényleg nem tudom. Megpróbálok szemezgetni azokból amiket írtatok. Hátha!

Ment mindenkinek a like!

2014. okt. 14. 10:28
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbbet meg tudod elözö nap is fözni, csinálj két vagy három félét: csirkepörkölt, gulyás, halászlé és akkor mindenki tud választani.
2014. okt. 14. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem akarom, hogy mindenki csak 1 félét egyen. De így nagyon nehéz. De azért köszönöm a válaszokat! Majd ezekből választok szerintem.
2014. okt. 14. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!