Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » BL80-as liszt helyett használh...

BL80-as liszt helyett használhatok BL25-öst?

Figyelt kérdés

Ehhez a recepthez kellene, de nincs itthon BL80. Ma a Coopban nem találtam ilyet. :S Egyébként mi a különbség?

[link]

A szárított élesztő az az instant élesztő?


2010. jan. 26. 19:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A BL80 direkt kenyérsütésre való liszt, több benne a sikér és a korpa mint a finomlisztben. A sikér a búza fehérjéje, ez alkot térhálós szerkezetet a kenyérben és tartja össze. A korpa azon kívül, hogy egészséges, tartalmasabbá, ízesebbé teszi a kenyeret. Nem katasztrófa ha finomlisztből csinálod, csak valószínűbb hogy "elterül" keléskor a kenyered, ha gondolod sütsd formában.

Igen, a szárított élesztő ugyanaz mint az instant.

2010. jan. 26. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
ha nincs BL80 otthon, úgy szoktuk helyettesíteni hogy 1/4 rész rétesliszt, 3/4 rész finomliszt.
2010. jan. 26. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
68%
Ha nincs BL80-as liszted, akkor inkább teljes egészében finomliszttel pótold, egyébként puhább lesz a kenyered tőle.
2010. ápr. 19. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!