Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizs magában kissé száraz,...

Rizs magában kissé száraz, mivel tehetem csúszóssá?

Figyelt kérdés
Nem magában eszem, csirkemell filét sütök hozzá, az egy kis levet ereszt azt ráöntöm. De kellene valami mártás vagy öntet, ami egyszerűen elkészíthető és nem túl kalóriadús.

2014. nov. 18. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
A csirkemell filére tegyél pl joghurtos fűszeres mártást, akkor az a szaft jó a rizshez is, vagy kis oliva olajon dinsztelj meg egy fej száljaira vágott hagymát, adj hozzá curryt, petrezselymet és a főtt rizst.
2014. nov. 18. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
tartár mártás, hollandi mártás, besamel mártás
2014. nov. 18. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis paradicspszósz (püré ) bazsalikommal és máris jobban csúszik.
2014. nov. 18. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
A csirkemell filé sütve nagyon száraz. Helyette süss tarját, vagy csirkecombot. A rizsből főzz rizi-bizit.
2014. nov. 18. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kifejezetten kalóriaszegény ötleteket vár, és te meg előállsz a tarjával, stb...

Az, hogy neked az jön be, oké, de ne akard mindig másokra ráerőltetni a te ízlésedet, kedves utolsó.

2014. nov. 18. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 bumbi02 ***** válasza:
100%

Itt megkockáztatom hogy vagy diétáról van szó, vagy testépítésről. :) Ők esznek mindig csirkemellfilét rizzsel. :)


Dobj egy leveskockát a vízbe, mikor főzöd a rizst. A leveskocka kalóriatartalma (30-40kcal) szerintem majdhogynem elhanyagolható.

Vagy csinálj a rizs helyett "hamis rizottót". Főzd krémesre a rizst, de mellőzd belőle a fehérbort,parmezánt és vajat (a kalóriák miatt).

Pirítsd le a rizst kevés olívaolajon, majd öntsd fel kevés vízzel, kevergesd, forrald el, öntsd fel, kevergesd forrald el, és ismételd ezt a hármast addig, míg készre nem fől. A folyamatos kevergetés a lényeg, attól kioldódik a rizs keményítőtartalma, és krémes állagú rizst kapsz. Persze ne főzd szét a rizst, mert nem pépet akarsz enni. Igazából ízesebb lesz, ha a natúr csirkemellet csíkokra vágod, és a rizshez hozzádobod, és a rizzsel együtt főzöd meg. Esetleg még a leveskocka is belefér.



Kalóriában ugyanott vagy, csak az eljáráson változtattunk, és máris krémesebb, nem olyan száraz az egész.

2014. nov. 18. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!