Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg tudnátok mondani a marha...

Meg tudnátok mondani a marha melyik részéből készül a legfonomabb steak? És hogy ti hogyan készítitek el?

Figyelt kérdés
Idáig combot sütöttem, de elég rágós. T-bones steaket meg nem találok sehol sem.

2014. nov. 25. 15:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nálunk hátszín van annak a kilós ára 18 euro. Uruguayból jön idáig ez a legjobb igaz kicsit kisebb mint argentín és több rajta a faggyú, de sokkal porózusabb es látni benne a kis zsírszöveteket. Olyan mint egy gránit keresztmerszete.
2014. nov. 25. 20:05
 12/20 A kérdező kommentje:
16:32-esnek üzenem hogy a steak jelentése szelet. Amire te gondolsz az a beefsteak. Igaz az sincs meghatározva melyeik részéből.
2014. nov. 25. 20:10
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyébként Németországban élek de itt sem találkoztam még t bones-al
2014. nov. 25. 20:13
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A hátszínből is kiváló steak készíthető. Csak azzal az a baj, hogy változó a minősége.


Származástól függetlenül. Millió féle hátszínnel dolgoztam már, talán egy pár hónapig találtunk olyan beszállítót, ami állandó minőséget tudott hozni.

A hús állagát az osztályozásnál se nagyon veszik figyelembe.

Csak a nagyságát, zsírszövet arányát, ilyeneket.


De amúgy tudom miről beszélsz, és az tényleg kiváló!

Azok általában vaj puhák, kb a rövidkaraj puhaságához tudnám hasonlítani, csak tömörebb.


De azok között is bele lehet választani olyat, ami jól néz ki, mégis takony szerű állagú, és döbbenetesen kemény.

2014. nov. 25. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nem kell túlmisztifikálni a T-bone-t, gyakorlatilag hátszín és bélszín együtt.

Ráadásul amit sokat T-bone-nak árulnak, az valójában csak a "T" fele.

Ha meg mindenképpen az kell, akkor mindenképpen henteseket, vágóhidat kell megkeresni, és ott megrendelni, mert alapból másképp bontják a marhát, nem csoda, hogy nincs a boltban.

De nagyobb hentesnél lehet hogy van egy szűkebb vevőkör, akik miatt limitált mennyiségben vágnak úgy marhát, hogy egyben hagyják a gerincet.

2014. nov. 25. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
én hátszínból szeretem a legjobban, a bélszín ugyan drágább és a hús puhább, de az íze nem jön be nekem annyira, mint a hátszíné. De ez ízlés kérdése, de ahogy az előzőek írták a fontos a jó minőségű marha, lehetőleg érlelve.
2014. nov. 25. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 bumbi02 ***** válasza:

Én az entrecote-ért és a Porterhouse-ért vagyok oda.: ) Persze medium rare-medium fokozat, semmiképp se well done..: ) Ha well done húst akarok enni, akkor nem marhát eszek. :)


Amúgy Kérdező, külföldön a Merkurban lehet kapni elég sok féle steak húst, viszonylag jó minőségben. Pesten meg a Vásárcsarnokban, az alagsorban a hentesnél. :)

2014. nov. 26. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket/tanácsokat. Most reggel az jutott eszembe hogy van itt egy argentin steak house. Lehet elmegyek és kipróbálok valami finomat.
2014. nov. 26. 11:02
 19/20 anonim ***** válasza:

# 5


A "steak definíciója" annyit, hogy egy vastagon vágott húszelet. Az, hogy ez Marha, esetleg tonhal vagy egyéb nem feltétlen szempont! Az meg kifejezetten butaság, hogy csak bélszínből lehet steaket csinálni. A Sirlion (vagyis hátszín) steak sokak szerint sokkal finomabb. A T-bone-ról nem is beszélve.

2015. jan. 14. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim válasza:
ne mtudom ti hogy vagytok vele, valamiért ami steaket ettem, aközül a ribeye volt nálam a best of, de persze egyénfüggő :)
2015. márc. 14. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!