Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörkölthöz melyik hús a legjobb?

Pörkölthöz melyik hús a legjobb?

Figyelt kérdés
Csináltam már pár húsból,de a csirkehús kivételével,a többi hús mindig kemény maradt akármeddig is főztem :-S
2008. aug. 25. 23:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a disznohusbol a legfinomabb, es hamar el is keszul ha egy kicsit parolod sos hagymaba.

Jo etvagyat!

2008. aug. 26. 01:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát sok féle pörkölt létetik, példának:

*pacalpörkölt

*körömpörkölt

*kakaspörkölt

*marhapörkölt

*birkapörkölt

*kecskepörkölt

*disznópörkölt

*szarvaspörkölt


MIndegyik megfő, csak megfelelően kell elkészíteni.


Pörköltek:

Értékes, lédús részekből (lapocka,csülök, nyak, esetleg szegy), gyakran többé-kevésbé csontos apróhúsokból készítjük a magyar konyhának e remekét, mely raguhoz hasonló, szaftja rövid, tartalmas, nem sűrített, de ne is legyen híg. Különböző típusai lényegében egyformán készülnek, de az anyaghányad és ízesítésük némileg eltérő.


A színhúst kb. 2-3 cm-es kockákra, a csontos húst 40-50 g-os darabokra, a csirkét 8-10 részre vágjuk. A zsírban a hagymát a marha-, ürü- és vadhúsoknál fonnyasztjuk, a többi húsfajtásnál enyhén pirítjuk. Ezután a hőfokot csökkentve a nem túl forró hagymás zsírban a fűszerpaprikát gyorsan elkeverjük, rátesszük a húst, megsózzuk és tovább pörköljük. Aztán a húst kevés vízzel vagy csontlével felengedjük, befűszerezzük, és időnként megkeverve, fedő alatt, mérséelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte,mindig csak kevés vizet öntünk alá, hogy a hús ne főjjön, hanem rövid lében, szinte zsírjában pörkölődjék.

Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és ezzel készre pároljuk.

2008. aug. 26. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Lehet csirkeaprólékból és lehet csirke mellből is!
2008. aug. 26. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
100%
Én a marhalábszárra szavazok, szerintem azzal igazán finom.
2008. aug. 26. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ettél már kakaspörköltet? Én csak ajánlani tudom!!
2008. aug. 27. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem ettem még kakaspörköltet.Akkor valamit én csinálhatok rosszul.Már mondták azt az ötletet is,hogy puha legyen a hús,hogy előtte tejbe kell beáztatni egy nappal és a hütőbe berakni.Még nem próbáltam ezt ki.Elég furcsának tünt ez hirtelen.

Köszi a válaszokat.

2008. aug. 27. 22:36
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszoló vagyok. A kakaspöri nagyon jó, de a kérdésedre visszatérve, nem tudom, miért marad a hús Neked kemény. Jó sok hagyma, lángelosztó az edény alá, pici víz. Fedő! Így nincs az a hús ami ne puhulna meg! Sok sikert!
2008. aug. 28. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
100%
Vegyes pörkölt is nagyon finom, pl.marhanyak és sertéslapocka. Ne sózd meg előre a húst akkor hamarabb megfő. Szép világos marhát vegyél ne vénet, túl vöröset.
2008. aug. 29. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!