Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondant készítés, zselatinlap?

Fondant készítés, zselatinlap?

Figyelt kérdés

Találtam egy jónak tûnô fondant receptet,amelyhez a következô alapanyagok kellenek:

1 ek zselatin

6 ek víz

1 ek margarin vagy vaj

2 ek méz

porcukor

Van itthon minden hozzávalóm, kivéve a zselatint, mivel nekem nem por,hanem zselatinlapom van. a kérdésem az,hogy az is megfelelne ebbe a receptbe? és,ha igen,akkor az egy evôkanál mennyinek felel meg a lap esetében?

elôre is köszönöm!


2015. ápr. 30. 16:09
 1/2 anonim ***** válasza:
"9 gramm zselatinpor (egy csapott teáskanál) 6 zselatinlapnak felel meg. Hogy mennyi zselatinra van szükség, az a kocsonyásítani kívánt anyag tömege határozza meg. Általánosságban elmondható, hogy fél liter folyadék 6 zselatinlaptól vagy 9 gramm zselatinportól kocsonyásodik meg. (...) A zselatinlapot annyi hideg vízbe kell áztatni, hogy ellepje. Amikor megpuhult, kézzel kinyomkodjuk, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra feloldjuk."
2015. ápr. 30. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azóta megtaláltam és már pihen is a fondant :)
2015. ápr. 30. 17:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!