Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a tejfölös bableves?

Hogy készül a tejfölös bableves?

Figyelt kérdés

2015. jún. 15. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

nagy odafigyeléssel


és a kereső használatával, már annak, aki képes rá

2015. jún. 15. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

majd ha te is segitseget fogsz kérni az életben remélem hasonló választ kapsz :)

majd akkor a záróvizsgán el készitem a kereső által összedobált hülyeségeket

2015. jún. 15. 11:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Életképes emberek előbb gondolkoznak, keresnek és csak azután kérdeznek.
2015. jún. 15. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Zöldbablevesre gondolsz? Vagy Jókai bablevesre?


a zöldbableves:


Csinálsz egy vékony fokhagymás rántást (de paprikát teszel bele, felöntöd pici vizzel, izlés szerint sózod, pici vegetát teszel+ a zöldbab. Arra figyelj,hogy a viz éppen ellepje a zöldbabot és ha friss akkor nagyon hamar megfő, ha mirelit, akkor nehezebben. Amikor puha akkor tejfölt kikeversz pici lisztel és behabarod. 2-3-at rottyan és kész is. hidegen is jó.


A Jókai bableves meg: veszel fél kg száraz babot, füstölt husit (füstölt csülök, vagy ha nem állsz fényesen anyagilag, füstölt oldalas és 1 szál gyulai kolbászt nagyobb darabokra felvágva. Felteszed bő hideg vízben főni (érdemes a babot előző este hideg vízben beáztatni), nagyobb darabokra vágsz sárgarépát, fehérrépát, petrezselymet, és lassú tűzön több óráig hagyod főni. Mikor megfőtt a bab meg a husik, akkor fokhagymás rántással berántod.

Mig fő a leves 2 tojásból, izlés szerint só, liszt (összegyúrod, jó keményre) csipetkét készítesz és a berántott levessel együtt kiföződ.


amikor tálalsz, külön tányérkába kiteszel tejfölt, és tormát-ki mit szeret.

2015. jún. 15. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálam a zöldbab leves:

Kevés vízben, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, babérlevéllel, sóval felteszem főni a zöldbabot.

Amikor megfőtt, akkor készítek hozzá paprikás-rántást, azzal összefőzöm. Közben bele a tejfölt is!

Tálaláskor az asztalra oda-teszem az ecetet, ki mennyit akar, annyit rak belőle a tányérjába! Van aki a tejfölt sem főzi bele, csak az asztalra, mert valójában ez is ízlés-függő!!!

2015. jún. 15. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
én ugy hogy megfözöm a bablevest aztán belekeverem a tejfölt
2015. jún. 15. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!