Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött paprikába a húst hogy...

Töltött paprikába a húst hogy kell fűszerezni?

Figyelt kérdés

Nekem mindig vagy ízetlen vagy fű ízű.

Ha csak só-bors-pirospaprikát és hagymát teszek bele akkor ízetlen, ha teszek bele majoranát meg oregánót is akkor fű ízű. Egyszerűen sose sikerül finomra. :/

Valakinek van jó finom, ízes receptje?


2015. jún. 30. 08:06
 1/6 Ügyet Lenke ***** válasza:
elég a csak só és bors is, ha eleget teszel bele...ha meg teszel fűszernövényt és azt érzed ki csak, akkor még valószínűbb, hogy nagyon kevés a só és a bors...
2015. jún. 30. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
ahogy írtad, só, bors blabla.. én a főzőlébe (paradicsomlé) teszek cukrot, sót, kevés köményt vagy majorannát (egyszerre a kettőt azért nem) néha nekem is ízetlen, de az is számít, hogy a hagymát előtte lepirítod vagy sem.. én pl kimondottan utálom a főtt hagyma ízét, így én kicsit lepirítom vagy bele se teszem a húsba, max azt is a főzőlébe egészben, ha már nyersen akarom, mert a paradicsommal viszont kellemes. :) jó főzést , holnap én is ezt csinálom majd, én inkább az állagán aggasztom magam... remélem holnap sikerül nem szétfőzni.
2015. jún. 30. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Só-bors-hagyma-p.paprikán kívül mi még szoktunk belerakni egy v. két gerezd zúzott fokhagymát is.

Pirospaprikából pedig csak annyit, hogy egy kis színt kapjon, de az íze ne domináljon. A hagyma minimum egy közepes fej és nagyon apróra vágva.

Egyébként nem lehet, hogy azért lesz ízetlen mert nem elég sós a főtt rizs?

2015. jún. 30. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Ahogy ízlik nektek. Erre nincsenek kőbe vésett szabályok.
2015. jún. 30. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én soha nem főzöm meg bele a rizst, hanem nyersen teszem a töltelékbe. Abba csak sót, kevés borsot teszek. A levébe teszek cukrot, sót, majorannát vagy oregánót, kb. egy mokkáskanálnyit és lassan főzöm, amíg a hús és a rizs is megfő.
2015. jún. 30. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én mindig megdinsztelem a hagymát, és félig főtt rizzsel keverem össze. Só , bors ( a rizs is sós vízben főtt egy kicsit ). Én nagyon kerülöm a túlfűszerezést, csak egy kis bazsalikomot teszek még bele, ami a paradicsomhoz passzol.

Viszont mindenkor előző este bekeverem, és az egy éjszakai érés nagyon sokat jelent az ízhatásnál.

Persze ahány ház... :)

2015. jún. 30. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!