Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsánkrémet hogyan?

Padlizsánkrémet hogyan?

Figyelt kérdés

Eddig egyetlenegyszer ettem, de az nagyon-nagyon jó volt. A receptjét csak futólag hallottam, így nem nagyon tudtam megjegyezni. De körülbelül ez volt: Megsütöm a padlizsánt héjában, majd eltávolítom a héjat ha kész és összeturmixolom, ehhez készítek házi majonézt, amihez tojássárgáját olajat és mustárt összekeverek majd a padlizsánpürével ismét összeturmixolom.


Így lehet készíteni padlizsánkrémet, ismeri valaki ezt a fajta receptet?

Ja, és sóval borssal fűszerekkel ízesítem.


2015. júl. 1. 15:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is meg szoktam sütni. A héj eltávolítása után beleteszem a turmixgépbe, teszek hozzá olívaolajat, majonézt, sót, borsot, apróra vágott lila-, vagy vöröshagymát és zúzott fokhagymát. Összeturmixolom és még ízesítem, ha kell.

Végül is készítheted házilag is a majonézt, akkor azok kellene bele, amiket leírtál.

Szerintem hagymával finomabb.

2015. júl. 1. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Kis fokhagyma is kell bele.
2015. júl. 1. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Állítólag nem érhet fémhez, mert megváltozik az íze. De ezt csak hallottam, nem tapasztaltam. Fakanállal szokták keverni műanyag tálban.
2015. júl. 1. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!