Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fagyasztott nudli, gombóc...

A fagyasztott nudli, gombóc miért ragad össze amikor főzőm?

Figyelt kérdés
2015. aug. 11. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem elég forró a víz... Vagy ha forró is, de kevés, és ha belerakod egyszerre a fagyos nudlit, akkor nagyon lehűti, nem tud főzni, csak ázni, és ezzel párhuzamosan összeragadni.


Mondjuk az sem mindegy, mit tartalmaz a nudli, milyen minősg...


Javaslom bő és forró vízbe tenni, és esetleg ha sok a nudli, akkor nem egy adagban megfőzni, vagy legalább apránként a vízbe adagolva főzni, hogy forró maradjon a víz..

2015. aug. 11. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Talán egy pici olaj a vizbe segíthet.
2015. aug. 11. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Bő és forró vízben kell kifőzni, az újraforrásig párszor megkevergetve, mert hajlamos leülni és leragadni a fazék fenekére.Egy kevés olaj a vízbe, tényleg jótékonyan hat.

Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor is terelgetni, hogy ne tudjanak összetapadni.

Egy kilós csomagot tényleg nem lehet egy menetben kifőzni, legalább kétszerre, de lehet, hogy háromszorra.

A fazék nagyságától, a víz mennyiségétől függ.

2015. aug. 11. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!