Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rakott krumpli úgy is...

A rakott krumpli úgy is finom, ha előtt nem főzöm meg a krumplit?

Figyelt kérdés
Nyersen mehet a sütőbe? Kell valamire figyelni? Egyáltalán, spórolok úgy időt, ha előtte nem főzöm meg?
2008. szept. 8. 09:40
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Nem igen spórolsz vele időt,. mert akkor tovább kell sütni. Nehezebben sül át a krumpli. Meg szerintem úgy nem is olyan finom.
2008. szept. 8. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Én jobban szeretem úgy, ha nincs előtte megfőzve. Fólia alatt sütve így sem kell neki hosszabb idő. Nekem így sokkal egyszerűbb, az íze pedig semmivel sem roszabb.
2008. szept. 8. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
szerintem főve-sülve az igazi:)
2008. szept. 8. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ezt Stahl Judit műsorában láttam,nagyon finom,és nem kell hozzá főzni.

Sajtos rakott krumpli


Hozzávaló:

1 doboz sonkás, kocka sajt

1½ dl tejszín

1½ kg krumpli, meghámozva és uborkagyalun hajszálvékonyra szeletelve/nyersen!/

só és frissen őrölt bors

frissen reszelt szerecsendió

20 dkg vékonyra szeletelt füstölt sonka felcsíkozva

1 liter tej, megmelegítve

5 dkg vaj

a tepsi kikenéséhez puha vaj


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kivajazunk egy 20x40 cm-es tepsit.

A sajtkockákat egy nagy keverőtálba pottyantjuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt és az egészet összedolgozzuk.

Most következik a fűszerezés; a tálba reszeljük a fokhagymagerezdeket, aztán jöhet egy kevés szerecsendió, na és a friss borspuszi. Az egészet alaposan összekeverjük.

Ezután a krumpli szeleteket beleforgatjuk a sajtos-tejszínes-fűszeres mártásba. Ekkor láthatjuk, hogy mennyi tejet fog felvenni az étel ahhoz, hogy jó szaftos legyen.

A következő lépésben a szeletelt sonkával megágyazunk a kivajazott tepsiben a krumplinak. Ezután jöhet a sonkára egy réteg krumpli, kevés só és bors. Majd újabb réteg sonka, végül a maradék krumpli, só és bors.

Utolsó lépésként az egész tetejére morzsoljuk a vajat, majd a tepsit alufóliával letakarva sütőbe téve kb. 1 óra, majd fólia nélkül további fél óra alatt ropogósra sütjük a sajtos rakott krumplit.

2008. szept. 8. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én sose főzöm elő a krumplit! Kiolajozod a tepsit, majd elkezded rakni a felkarikázott krumplit, majd azt raksz a rétegek közé amit szoktál... (én kakukkfűvel szeretem... rakok rá vöröshagyma szeleteket is.) Mielőtt berakod a sütőbe, fedd le alu fóliával!!! Így hihetetlen hamar megsűl, mintegy 30-40 perc alatt és krumplinak varázslatos sült krumpli íze lesz... össze nem hasonlítható a vízben főtt majd sütőben átmelegített krumpli ízével...
2008. szept. 10. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!