Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütő gépben csak kocka...

Kenyérsütő gépben csak kocka kenyeret lehet készíteni? Mire kell figyelni a gép kiválasztásánál?

Figyelt kérdés
Jobban szeretjük a hagyományos, "sarkos, csúcsos", hosszúkás kenyeret a kockánál, de erősen gondolkodom egy kenyérsütő gép beszerzésén. Egy ezer éves 2 lángos gáztűzhelyem van, ami sajnos nem remekel a sütésben (közepe nyers, teteje-alja égettebb kajákat produkál) és egyenlőre nincs tervben a cseréje, ezért abban kizárt, hogy kenyeret süssek. Fél kiló körüli kenyér nekünk bőven megfelel.

2015. aug. 31. 23:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, csak "kocka" alakú kenyeret lehet sütni. Mi évek óta nem vettünk biztos bolti kenyeret. Nekem két keverőlapátos van, és nagyon jó kenyeret készít. Kb . egy kiló. Anyukámé egy lapátos, más márka, kisebb kenyeret süt, de nem igazán jó.
2015. szept. 1. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi a gázsütőben sütünk kenyérformájú kenyeret, Sokkal gyorsabb és nagyon egyszerü. A hozzávalókat egy tálban összekeverem / 1 perc / és mehet a sütőformába, Jól megkelesztem és 40 perc sütés után kész !
2015. szept. 1. 04:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekünk kenyérsütő gépünk van, egy lapátos. Olyan 700 g körüli kenyeret süt. Kocka alakú, sőt még a dagasztólapát is benne van, de ez nem csökkenti az élvezeti értékét. Eléggé más, mint a bolti kenyér, más az állaga és a héja, de mi szeretjük. A legjobb az, mikor beprogramozzuk a gépet éjszakára, és reggel a friss, meleg kenyér vár.


Az is megoldható a géppel, hogy csak megdagasztatod vele a tésztát, aztán kiveszed és sütőben sütöd. Én mindenféle kelt tésztát a gépben készítek (pizza, lángos, kakaós csiga stb.).


Arra figyelj, hogy lehessen új üstöt venni a géphez, mert ez az első, ami tönkremegy. Beütöd a gép nevét, típusszámát a keresőbe, és ha van, megtalálja. Itt is van egy csomó: [link]

2015. szept. 1. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

És a gépi kenyérnek milyen a héja? Még nem ettünk ilyen kenyeret, az ismerősi körben senkinek nincs. Vastag? Ropogós? Vagy pont az ellenkezője?

(Mint írtam a gázsütőben sütés nem opció nálam.)

2015. szept. 1. 11:06
 5/7 TR75 ***** válasza:
A gépi kenyérnek a forma oldalánál vékonyabb héja van, a kenyér tetejénél pedig kicsit vastagabb (hasonló a bolti kenyér tetejéhez). De a kenyérsütő gépnél ki lehet azt is választani, hogy sötétebbre süsse a kenyeret, vagy világosabbra (értelemszerűen a sötétebb kenyér héja kicsit vastagabb).
2015. szept. 25. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én éppen ellenkezőleg tapasztaltam, a miénken, ahol a forma hozzáér a kenyérhez, ott vastagabb, ropogós héja lesz, a tetején meg egész vékony, mint a zsemlén.
2015. szept. 25. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 TR75 ***** válasza:

Hm, lehet, hogy igazad van, talán én egy kicsit elkeveredtem ezzel a dologgal. Szóval az a lényeg, hogy ahol a forma tartja, ott világosabb és nem az a "kenyeres" héja van (nem nagyon tudom ezt rendesen körülírni sem :S ), a tetejénél pedig "másmilyen" :-D (igaz: a tetején a pára miatt sokkal puhább).

Hm, ez kicsit zavaros lett :S

2015. szept. 25. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!