Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen színű nyáron a kókuszol...

Milyen színű nyáron a kókuszolaj? Megtenné valaki, hogy megnézi, sárgás-e, vagy inkább átlátszó?

Figyelt kérdés
Konkrétan Herbavital márka van nekem, és gyanús, hogy megromlott a nagy melegben. Folyékony, az addig oké, de a színe...
2015. szept. 3. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, hogy finomított e, vagy nem. Az enyhén sárgás szín teljesen normális, nem jelenti azt, hogy megromlott. Ha avasodott, kellemetlen lesz a szaga, ha ilyet még nem tapasztaltál, akkor nincs baja.
2015. szept. 3. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Finomított, igen!


Szaga, háát, nem kifejezetten büdös.


Viszont ami furcsa: két dobozzal van itthon, az egyik bontott, a másik original (volt máig).


A bontott tetején mintha jégtábla szerű, repedezett fehér darabkák úsznak, a másik viszont szimplán sárgás, nincs benne semmi darab.


Azért félek, mert a múltkor azt hiszem, elszúrtam egy dobozt, hiszen visszaöntöttem bele azt az olajat, amiben a husi kisült. Ezt kókuszolajnál sem szabad megtenni? Ha jól tudom, újrahasznosítható többször is, de lehet, tévedtem :(

2015. szept. 3. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Csak azért darabos, mert az nem olvadt fel teljesen. De ha nagyon aggódsz, kóstolj meg egy cseppet, ha savanykás az íze, akkor avas, ha továbbra is semleges, akkor semmi baja :)

Hát 1-2szer újra szabad hasznosítani, de én azt mindig másik dobozba rakom, nem öntöm vissza a még nem használt olajba.

2015. szept. 3. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséged!!
2015. szept. 3. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A kókuszzsír nem szokott megromlani...

Szilárdan fehér (nem hófehér, de nem nagyon sárgás), folyékonyan sárgás és átlátszó.

2015. szept. 3. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden zsír és olaj avasodik, csak nem egyenlő mértékben. Az avasodás függ a zsiradék kémiai összetételétől, tisztaságától, a környezet nedvességétől, a hőmérséklettől és a fényhatásoktól és a levegővel való érintkezéstől.

A kókuszolaj stabil kémiai szerkezete miatt jól eltartható, normál körülmények között több év alatt sem oxidálódik, de ha tartósan fedő nélkül, fénynek és magas hőmérsékletnek tesszük ki, akkor ez az idő lényegesen csökken. Tehát meg tud romlani, csak sokkal meglehetősen lassan.

Ezért is érdemes mindig megnézni a gyártási időt, nem érdemes olyat venni, ami több mint fél éve készült, mert nem tudhatjuk, hogy milyen körülmények között tárolták.

2015. szept. 3. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát, sajnos nagyon meleg volt itthon nálunk (huzamosabb ideig 30 fok), hiába volt fedő rajta.
2015. szept. 3. 17:10

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!