Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elsózott fokhagymakrémet...

Elsózott fokhagymakrémet helyre lehet hozni még valahogy?

Figyelt kérdés

Fokhagymakrémet készitettem ma. A recept 2 kg fokhagymához 1 kg sót ir. Igy csináltam meg de nagyon sós lett. Nem tudom mit csináljak.Lehet ha üvegben lesz késöbb nem lesz annyira sós?

Minden segitséget és tanácsot elöre is köszönök.


2015. szept. 23. 00:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
1kg so? Te jo eg. Szerintem ennek mar mind1, igy utolag.
2015. szept. 23. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
36%
Tozilklóramid-nátrium és ezüst-nitrát 3:1 arányú keverékét hozzáadva hevítéssel, majd ortofenil-fenol és elemi szén alkalmazásával, végül a fennmaradó, instabillá vált fokhagymakrém stabilizálására cink-oxid bevetésével pofonegyszerűen el tudod távolítani a sót. De azért legközelebb esetleg gondolkozzál is egy kicsit azelőtt, mielőtt egy kiló sót beleborítasz valamibe.
2015. szept. 23. 01:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
az előttem megszólalt személy humorát csillogtatta, ha nem jöttél rá, túl sokat nem tudsz vele kezdeni, max annyit, hogy kb. feldolgozol még 2-3 kg fokhagymát, összekevered vele, és jó időre lesz fokhagymakrémed.
2015. szept. 23. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen tudom butaság és tapasztalatlanság volt. Utánna kellett volna néznem más receptnek is hogy mi az arány.

Még soha nem csináltam fokhagymakrémet az az igazság.

Persze elö fordulhat hogy a recept ami szerint csináltam el van irva.Vagy az illetö viccnek szánta akkor viszont nagyon goromba.

Fokhagymám még van a készhez biztosan nem teszek hozzá inkább ki dobom és ujat csinálok.

Köszönöm a tanácsokat.Persze saját kárán tanul az ember.

2015. szept. 23. 08:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Butaság kidobni, nincs semmi baja, ráadásul a fokhagyma nagyon drága.

Higítani kell teljesen sótlan fokhagymával és tökéletes lesz.

2015. szept. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondom, ne dobd ki ! plusz fokhagymával teljesen helyerehozhatod.
2015. szept. 23. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Ezért nem szabad bedőlni minden netes receptnek...



Egyébként pedig ne dobd ki! Tedd el, és ha sült húst sütsz, akkor ezzel kend be a szeleteket! Nem kell utánna külön sózni és fokhagymát rátenni, hanem csak némi borsot, meg amit szoktál.

Meg egyéb húsételeknél is használhatod ilyen pácolási célra. Persze sose tegyél rá sokat...!

2015. szept. 23. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Béla211 ***** válasza:
100%
Csinálhatsz belőle fokhagyma krémlevest fogsz egy adag foghagyma krémet és kis olajon felmelegített lábosban. Teszel bele 3-4dl tejszínt egy deci tejet óvatosan hozzá kevered a foghagyma krémhez habverővel. Fel forralod és kész is a fokhagyma levesed.Pirított kenyérkockával és egy kis reszelt sajttal tálalod. Tehetsz bele esetleg friss petrezselymet is.
2015. szept. 23. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a sok jo tanácsot a kedves szavakat.Hát igen nem is szabad mindent elhinni amit az ember a neten olvas.

A fokhagymakrém levest nagyon szeretjük és arra valoban el lehet használni.

A sült hus is jo ötlet arra is jo lesz ,viszont majd a férjemnek a lángosra csinálok külön sokkal sotlanabbat. (((

2015. szept. 29. 19:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!