Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi rontok el, hogy mindig...

Mi rontok el, hogy mindig összeesik a habcsók és nem keményedik meg? Többféle receptet is próbáltam, de vagy harmadjára nem sikerült. Tudtok egy jó receptet ajánlani?

Figyelt kérdés

#sütés #recept #habcsók #mi a sikeres habcsók titka
2015. okt. 21. 04:31
 1/4 anonim válasza:
68%
Több baj is lehet a recept valószínűleg jö. Hogyha belekerül egy pici sárgája is a fehérjébe akko annak már lőttek, továbbá nagyon kemény habbá kell verni, fontos hogy gépo habverővel, mert ha kézzel vered sosem lesz kemény a hab. És ne ütögesd a tál széléhez a végén a habverőt hogy lejöjjön róla a hab mert bizony ettől is összeesik. Továbbá a sütésu hőfok is nagyon fontos alacsony hőfokon kell sütni és sokáig. Amikor kiszeded a tepsibe ne kanállal szedd ki mert ahony próbálkozol hogy lejöjjön a kanálról akkor esik igazán össze. Én habzsákkal szoktam tölteni, ha az nincs akkor fogsz egy müanyag zacskót és abba töltöd bele majd kivágot egy picit a sarkát. Remélem tudtam segíteni 😊 hogyha ezeket betertva sütöd nem fog összeesni 😊
2015. okt. 21. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
82%

"fontos hogy gépo habverővel, mert ha kézzel vered sosem lesz kemény a hab"


Érdekes, évszázadokon keresztül - amikor még nem létezett gépi habverö - is közismert volt a habcsók, és elég keményre lehetett kézzel is verni a habot.

Mellesleg én ma is inkább kézzel verem fel, mert úgy sokkal keményebb lesz.

2015. okt. 21. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed megválaszolásához tudni kellene, hogy egyrészt hogyan készítetted eddig, másrészt hogy pontosan mi a gond.


Ha rendesen felverödött (kemény) a hab, akkor nem az elökészítéssel lehet gond, hanem a sütéssel.


A habcsóknál alapesetben a habba aránylag sok cukor kell - sokkal több, mint egyéb sütemények esetén.

A sütésnél meleg sütebe kell tenni, hogy azonnal kérdet kapjon, viszont utána alacsony hömérsékleten kell sütni, majdnem csak szárítani hosszabb ideig, hogy belül is megsüljön és a sütöben kell kihüteni.


Ha többet írsz az eddigi kísérleteidröl, akkor pontosabb választ lehet adni.

2015. okt. 21. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én arra tippelek, ha már többféle receptet is kipróbáltál, akkor a sütéssel lehet a baj.

A mi sütőnkben például csak úgy lehet habcsókot, habkarikát sütni, hogy a sütő felső részébe tesszük, a sütő ajtaját meg tárva nyitva hagyjuk, de még így sem lesz tökéletes, annyira magas a hőmérséklet a legalsó fokozaton is.

2015. okt. 21. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!