Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzős műsorban káposzta...

Főzős műsorban káposzta összekeverve rétesliszttel-gombóccá formálni. Kifőzés után szalonnás, hagymás ágyra került és megsült sütőben. Kell bele tojás? Látta valaki?

Figyelt kérdés
2015. okt. 22. 17:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem ártana tudni, milyen müsorról van szó, mert úgy esetleg a receptet is meg lehetne keresni, meg könnyebb lenne kideríteni, hogy látta-e valaki.


Szerintem kell bele tojás, mert a liszt és a káposzta egyébként nem marad egyben.

2015. okt. 22. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Paprikán volt. Egy Szlovák csaj volt a riporter. Két idős nő főzött, mindkettő Mari volt. Lereszelték a káposztát, lesózták, jól összeesett. Majd kinyomták, és rétes liszttel összegyurták. Na most van itt az a pont, ahol nem tudom, hogy kihagytam -e a receptből a tojást, vagy nem is volt. Na ezt a tésztát tojás méretü gombocokba gyurták, és tiz perc alatt kifőzték. Tepsiben szalonnát, hagymát piritottak, és ebbe forgatták bele a kiszedett káposztás gombócokat. Majd nagy hőfokon még husz percig sütötték. Megfogott, mert köretnek el tudom képzelni. Most bőrös császárom van besózva, és ütős köretnek el tudom mellé képzelni. A kérdés maradt, kell-e tojás? Én nem vagyok ügyes kereső, ugyhogy biztos nem találnám meg. Ezért kérdeztem, hátha látta valaki??? Köszi.
2015. okt. 22. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Keresgettem egy ideig, de nem találom.


Amit meg tudsz csinálni: összedolgozod a káposztát a liszttel és egy kisebb gombócot megpróbálsz kifözni. Ha szétesik, akkor tegyél bele tojást és a többit úgy csináld meg.

De nem kizárt, hogy tojás nélkül is sikerül, ha eléggé száraz a kinyomkodott káposzta.


De még nézelödök, hátha valahol megtalálom.


De ha kipróbálod, légyszíves, írd meg, milyen lett.

2015. okt. 22. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, még egy kérdés? Kb mikor volt az adás?
2015. okt. 22. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Talán most hétfőn.
2015. okt. 22. 21:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Eddig nem találtam semmit, de még nem adtam fel.
2015. okt. 23. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Ügyet Lenke ***** válasza:
37%
biztos kell bele tojás is, mert hanem szétesik, nincs mi összetartsa...
2015. okt. 23. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

Mivel sehol nem találtam semmit, meg itt sem írtak okosat, ezért egyszerüen kipróbáltam.

Nem kell bele tojás, anélkül is igen szépen összeáll, és nem esik szét fözés közben sem. A gombóc tésztáját aránylag keményre kell hagyni - hogy nedves kézzel lehessen formázni és csak lassú türön fözni.


Remélem, még idöben jön a válaszom. SOk sikert!

2015. okt. 24. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Szuper vagy !!! Nem szoktam tévedni a leirás során, de most meginogtam, hogy nem-e kihagytam a tojást. De igy biztos már. Nagyon szépen köszönöm. Végig csináltad a sütésig? Jó lett? Én is megcsinálom, vettem de. a Bosnyákon gyalult kápit. Köszi. Jó fej vagy. De ezek szerint Téged is megfogott a recept.
2015. okt. 24. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:
81%

Tulajdonképpen csak magát a gombócot csináltam meg és kizárólag kiváncsiságból. Akkor indultam igazán be, amikor az egyik válaszoló (akinek a neveláthatólag program) kategórikusan kijelentette, hogy tojás nélkül nem lehet.

Az ilyen "így van" kijelentések rendszerint felebresztik bennem a kisérletezési ösztönt, mert már igen sok esetben kiderült, hogy az ilyeneknek nem sok alapja van. (pl fasirtot nem lehet tojás meg zsömle nélkül csinálni, a krumpligombócba kell tojás, a krumplit nem lehet lefagyasztani, stb).


Ezért gyorsan kipróbáltam, márcsak azért is, mert egyyrészt létezik tojás nélküli tészta (durumlisztböl), amiben ugyanúgy, mint a réteslisztbe igen sok a sikér. A sikérböl meg a vegetáriánusok húspótló valamit készítenek, ami megfözve ugyanúgy szeletelhetö, mint a fött hús - és ebben sincs tojás.


De a kísérlet sikerült, tényleg esze ágában sem volt szétmenni. Ami nekem kicsit zavart, hogy elég sürü a gonbób, szívem szerint kevés sütöport vagy szódabikarbónát tennék bele legközelebb, hogy lazább legyen.


Majd ha elkészítetted, írj, hogy hogy sikerült és mi a véleményed róla.

2015. okt. 24. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!