Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet kezdeni a farrészes...

Mit lehet kezdeni a farrészes csirke felsőcombbal?

Figyelt kérdés

Mit készítsek belőle? Pörköltet, sima sülthúst nem akarok, az gyakran van. Húsleves se jó.

Ti mit szoktatok készíteni belőle, ami nem túl macerás, mert a 2 évesem igencsak türelmetlen. Lehet pikáns, csípős, édes is, mindegy, de már olyan unalmasak az állandóan erőltetett pörköltek, sült húsok, hogy kedvem sincs már megenni.

Ès valami nem általános köretet tudtok ajánlani? Rizs, krumplipüré és tészta, borzasztó unalmas.

Köszönöm előre is!


2015. nov. 11. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajtos csirkecomb


reszelt sajtot, lisztet, pirospaprikát összekeversz ebbe a keverékbe forgatod a combokat, vajat/margarint teszel a tetejükre, kivajazott tepsiben folia alatt puhára, majd azt levéve pirosra sütöd.


Tésztába töltött hús


A csirkecombokat ételízesítős vízben puhára főzöd. A hust leszeded a csontról egy kinyújtott levelestésztára teszed, megszórod sajttal a tésztát ráhajtod a húsra, egy tekercset kell kapnod mint pl. ha rétest csinálnál. A tetejét megkened tojással és pirosra sütöd. Melegen-hidegen egyaránt finom. Jól passzol hozzá a majonézes kukorica

2015. nov. 11. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Mindkettő tök jól hangzik. Köszönöm szèpen!
2015. nov. 11. 15:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a farrészt első menetben le szoktam vágni róla, elteszem a fagyasztóba egy későbbi leveshez. Ha kicsontozom a combot, akkor a csontot is mellé teszem.

Főként sütni szoktam a felső combot, de mindig másképp, rántom, töltöm, vagy másképp fűszerezem. Ha sütöm, akkor a köret lehet párolt zöldség, egyféle, vagy vegyesen, aminek szezonja van, vagy különböző majonézes saláták, krumpli, karfiol, gomba, stb.

Szaftosan is el lehet készíteni, pl. bakonyi módra, vagy lecsós, zöldborsós szafttal, köretnek mehet mellé sült krumpli, nokedli, pirított tarhonya, vagy főtt gersli.

2015. nov. 11. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek is nagyon jók.
2015. nov. 11. 19:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Kicsontozva szoktam eltenni, külön a bőrt és csontokat, külön a húst.

A húsból a következő ételeket szoktam csinálni:

majorannás csirke

zöldséges csirke: csíkokra vágva van benne a hús, a háromszínű kaliforniai paprika, gomba, zöldborsó, brokkoli, bármilyen zöldség jó hozzá.


Csirketorta: amennyire lehet, felszeletem minél véknyabbra, a formát kibélelem bacon-nel, és rétegezem:

- fűszerezett hús

- reszelt sajt (lehet füstölt is)

- vékonyra szelt krumpli

Mikor elfogyott minden hozzávaló, leöntöm tojás és tejszín keverékével, majd beborítom bacon-nel. Másfél óra alatt megsül, majd kihűlés után lehet szeletelni.


Köretek:

- nálunk nagyon megy a Jamie Oliver féle sült cékla (neten rá tudsz keresni)

- kuszkusz

- főzelékek

- krumpitorta

- tojásos nokedli

- párolt hajdina

- gersli (árpagyöngy)

- pirított tarhonya

- párolt vöröskáposzta

- párolt savanyúkáposzta

- töltött krumpli


..... :)

2015. nov. 12. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!