Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szalalkálit mivel tudnám...

Szalalkálit mivel tudnám helyettesíteni? CSináltam egy sütit, amihez szalalkáli kellett, de nem bírom a szagát. ÉRdemes kipróbálni sütőporral vagy sütőpor meg szódabikarbóna keverékével?

Figyelt kérdés
2010. márc. 23. 07:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Mgepróbálhatod,de nem biztos,hogy ugyanolyan jó lesz az eredmény.A szalalkáli szaga eltűnik a sütés után.
2010. márc. 23. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát nem vagyok biztos, de a szódapor+sütőpor, fele-fele arányba az biztosabb. Én a kevertekhez igy rakom.
2010. márc. 23. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
48%
Megprobalhatod sutoporral vagy szodaporral, de ne vegyitsd ossze oket.
2010. márc. 23. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a szalalkálit, nem lehet helyettesíteni.Ki lehet próbálni sütöporral, de az nem lesz olyan amilyennek igazából lennie kellene.
2010. márc. 23. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha nem vagy érzékeny a szódabikarbónából eredő ízre, akkor helyettesítheted a szalalkálit (ammónium-hidrogén-karbonátot) szódabikarbónával (nátrium-hidrogén-karbonáttal) de a szódabikarbónából nagyjából 2-szer annyit használj, mint amennyit a recept szalalkáliból ír.


A szalalkáliból nagyjából kétszer annyi gáz fejlődik.


[A szalalkáliból, ami egy só, a negatív ionból és a pozitív ionból is gáz képződik, ammónia és széndioxid, és a móltömege is kisebb, tehát koncentráltabb, mint a szódabikarbóna, aminek csak az anionjából fejlődik széndioxid.

Tudni kell, hogy a szódabikarbónából nátrium-karbonát (szóda) marad vissza a tésztában, aminek jellegzetes íze érezhető, ha a kelleténél többet teszel a sütibe]

2010. márc. 23. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
88%
Szia! Nekem több receptem is van, amibe szalalkáli kell, de én sem szeretem a szagát, így mindig sütőport teszek bele helyette. Nem keverem semmivel, csak sütőport, és így is ugyanolyan finom lesz!
2010. márc. 23. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!