Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket raktok az...

Milyen ételeket raktok az asztalra átlagos hétköznapokon?

Figyelt kérdés
Sokakhoz hasonlóan én is minden nap főzök. Igyekszem változatosan,de egy idő után ismétlődik a paletta. Ti miket főztök? Picit újítanék idén. Jó lenne ha adnátok ötleteket. Nem várok különleges,bonyolult ételeket,sőt... Köszönöm. 😊

2016. jan. 2. 00:07
 1/4 anonim válasza:
70%
nálunk ma ..vagyis tegnap :) zöldborsó főzelék volt meg fasírozott életemben először főztem ilyet de szerencsére nagyon finom lett ki kenyérrel 21/F
2016. jan. 2. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk sokszor van húsos kaja, a "férfiuralom" miatt, a paprikás csirkétől a marharaguig, vadpecsenyéig mindenféle töltött, hirtelensütött, gyümölccsel, zöldséggel bolondított vagy japános változat, néha be tudom csempészni a salátát köretnek. Olasz kajákból a spagetti, házi pizza (főleg a paradicsomos-szalámis és a tejfölös alapú füstölt lazacos), tortellini, lasagne megy, imádják még a székelykáposztát, a töltött paprikát és a csülkös bablevest pogácsával. Főzelékekből a tök, a zöldbab és a zöldborsó, amit megesznek, nagy ritkán a lencse, krumplis kajaként a paprikás, a rakott krumpli és a lángos.

Édesnek palacsinta (hortobágyinak is szeretik:-)), cobbler, aranygaluska, császármorzsa, kelt kakaós/fahéjas csiga, bukta, fánk, a kifőtt tésztákért nem rajonganak, de néha elmegy, gulyásleves után.:-)

2016. jan. 2. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
70%
Lángost.
2016. jan. 2. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi szeretjük a rakott ételeket is. Rakott kel, rakott krumpli, rakott káposzta gyakran van.

Ha hétvégéről marad főtt vagy sült hús, akkor van, hogy hétfőn valamilyen mártást készítek hozzá: gyümölcsből, paradicsomból, sóskából és főtt krumplival vagy pirított darával esszük.

Főzelékek nálunk is mennek hétköznap, mert hamar megvannak. Borsó, lencse, spenót, felesborsó, kelkáposzta, tök - ezek mennek nálunk.

Péntek a tartalmasabb levesek napja: babgulyás, krumpligulyás, lencsegulyás, palócleves és hasonlók, utána legfeljebb palacsinta vagy a leves mellé sütök pogácsát és kész.

Főtt tészták: darás, diós, mákos, sajtos-tejfölös....elé valami egyszerű leves: burgonya, borsó, májgombóc vagy hasonló.

Nálunk ezek gyakoriak, de néha én is töröm a fejem, hogy mit lehetne főzni, hogy változatosabb legyen az étkezésünk :)

2016. jan. 2. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!