Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőgépet szeretnénk...

Kenyérsütőgépet szeretnénk venni, tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
2016. jan. 9. 21:11
 1/3 A kérdező kommentje:
mármint, hogy milyen típusút vegyünk. Nem vagyok jártas ebben.
2016. jan. 9. 21:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Meg fogod bánni. Meglátásom szerint nincs lényeges eltérés a különféle gyártók termékei között. Nem tudnék rangsort felállítani közöttük.

Ha azért veszed, mert gyorsan és egyszerűen akarsz friss kenyeret, de nincsenek extra elvárásaid, akkor vedd meg bármelyiket. Nekem a következő gondom van a technológiával:

- az elkészült kenyérnek nem egy, hanem 5 alsó héja van;

- a sikeresség nagyban függ a pontosságtól, s a környezettől. Túlkel, kifolyik az üstből, közepe beesik, nem kell meg rendesen, élesztőízű stb;

- a közepében a keverőlapát belesül a tésztába, ki kell venni a kész kenyérből, s ott normális szelet nem is lesz (menet közben ki lehet lopni belőle, de csak adott időben, amire figyelni kell. Lyuk akkor is lesz, csak kisebb).

Legjobban akkor jársz, ha tudsz venni friss (!) kész keveréket. Azzal van a legkevesebb munka és kockázat.


Viszont, ha ennél többre vágysz, akkor már nem biztos, hogy érdemes megvenni. Én ma már ritkán használom, s akkor is csak dagasztásra. Sütésre nem.

2016. jan. 9. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Annyiban csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy én is csak gadasztásra használom. Mondjuk mi nagy pizzások vagyunk, és a gőzgombócot is szeretjük, szóval heti 2 alkalommal biztosan használva van.

Tavaly ment tönkre egy 8 éves Clatronic, és szétnézve a piacon én sem akartam 10 eFt-nál sokkal többet kiadni érte, így az Auchan-ban egy sajátmárkásat vettem. Szóval ez is a NoName kategória. De ennek is éppen a 8-as menűpont a dagasztás, mint az előzőnek. Ahhoz képest, hogy a polcokon 30 ezer fölött is láttam, olcsón megúsztam.


Ha kenyeret, vagy péksüteményt akarnék sütni, a kelesztés után biztosan kivenném a kenyérsütőgépből, és a hőlégkeveréses sütőmben sütném meg, veknire formázva.


Legközelebb ilyet ( [link] fogok dagasztatni vele, mert az imént olvastam egy kérdésben a receptet.


Dagasztásra isteni. És elég a noname kategória.

2016. jan. 11. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!