Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült hal, nehezítéssel?

Sült hal, nehezítéssel?

Figyelt kérdés

Alapvetően nem szeretem a tengeri ételeket. Kevés kivétel van, például a lazac, az valahogyan nem annyira "halszagú".

Viszont itthon nem merek nekiállni, csak étteremben szoktam lazacsteak-et enni.

Fogalmam sincs, hogyan lehet itthon megfelelően elkészíteni.


Bármilyen tippet megköszönnék, hogy egyrészt milyen halban érdemes még gondolkodni, hol lehet beszerezni jó minőséget és melyikben van aránylag kevés szálka? (Másik parám, mert egyszer a torkomon akadt és lepergett előttem az életem)


2016. jan. 14. 21:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Hasonlóan vagyok a halakkal. Már rájöttem, hogy nekem csak a legzsírosabbak valók, kevés kivételtől eltekintve, pl. japán étteremben a legtöbb nyers hal bejön.

De a lazac sütve is kellemes. Szerintem sok elrontanivaló nincs rajta, én bedobom serpenyőbe vagy sütőbe, só, bors, hamar megsül, kész. Maximum egy icipici zsír kell alá.


Mivel én a zsírosakat szeretem, nálam a harcsa jön még számításba. De a lazac a kedvenc.

2016. jan. 14. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyaltalan nincs tengeri hal szaga a magyar pontynak.Grillfuszerkeverekkel egyszeruen tepsiban beteszed a sutobe. A tengeri hal fuszere a citrom es a kapor.Kiolajozott serpenyobe onthetsz ala egy kis feherbort.Nalunk meg a lazac is igy keszul. Ha kiprobalod a garnelarakot, ami olyan kisebbke, csoda finom rantva, valami martogatost is keszithetsz hozza, pl avokado,fokhagyma,majonez . nincs tengeri szaga.
2016. jan. 14. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a "halszagú" halakért nem vagy oda, akkor az édesvízieket hanyagold mindenképpen, a ponty ráadásul elég szálkás (be kell irdalni meg ilyenek, ha nem sütsz gyakran halat, inkább ne próbálkozz vele). Kivétel lehet az angolna, de olyat akkor ettem utoljára, mikor én fogtam ki, nem tudom hol lehet kapni :) ( ha valaki tudja, dobjon rám egy üzit légyszi :D)

A tengeri lazacot is kipróbálhatod, vagy a tőkehalat, tonhalat is, ezeknek kellemes íze van, nem olyan "halszagú" :)

Lazac steaket serpenyőben a legjobb sütni, kevés olaj alulra (olívával nagyon finom, de szerintem sima napraforgóval is tökéletes) és 2-3 perc mindkét oldalnak bőven elég. Ha van bőre, akkor a bőrös felével lefelé kezdd el sütni, ha nem tetszik, vágd le róla, mindenkinek más jön be (én szeretem mikor jó ropogósra van sütve). Könnyen túlsül, akkor olyan "nyögvenyelős" lesz, ahogy anyukám mondja :D

Fűszerezheted fokhagymával, kevés citromhéjjal, kaporral, borssal (zöld vagy rózsaborssal például, de múltkor láttam valahol citromos borsot, azzal nem lőhetsz mellé),ezek kombinációival, egyik barátnőm rozmaringgal szereti, de abból csak keveset használj, különben teljesen elnyomja az ízét. Vagy elkezdheted akár vajon is az egészet, és ha kész a halacska, a serpenyőben maradtakra hintesz egy kis lisztet, felöntöd pici fehérborral és kevés vízzel (vagy halalaplével, de nem hiszem, hogy mindenki tart otthon) jól kiforralod (+só) és van egy mártásod hozzá, amit szintén kedvedre fűszerezhetsz. De nagyon király halfűszerek vannak a boltban, eddig akármilyet vettem, mindegyik finom volt.

2016. jan. 15. 03:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!