Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj-e a 15 órás kelesztés?

Baj-e a 15 órás kelesztés?

Figyelt kérdés
Tegnap nekiálltunk pizzát készíteni, de miután letakartam a kelni készülő tésztát, el kellett mennünk egy koncertre, aztán meg kissé elhúzódott az éjszaka, így gyakorlatolag egész éjjel és egész reggel kelt a tészta. Szép nagyra nőtt, lett egy ilyen sárgás vékony kérge. A kérdésem leginkább az, hogy érdemes-e megsütni és megenni. Megromlott-e vajon?

2016. febr. 6. 12:08
 1/2 aperitif ***** válasza:
100%

A pizzatésztát, amit nem sütök meg kelesztés után rögtön, azt nejlonzacskóban a hűtőben szoktam tárolni. Két-három napig nem lesz semmi baja. A sárgás kéreg a gong, mert ott száraz, kemény a tészta, nem lehet nyújtani, töredezik. Ezért kell a nejlonzacskó, illetve a tálat vizes konyharuhával szoktam letakarni.

Azt nem hiszem, hogy megromlott volna 15 óra alatt, hiszen van olyan kenyértészta receptem, amit alapból 12 órán át kell keleszteni elsőre.

2016. febr. 6. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 aperitif ***** válasza:
Nem gong, hanem gond :D
2016. febr. 6. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!