Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffin sütéséhez fontos a...

Muffin sütéséhez fontos a papírkosárka?

Figyelt kérdés
Mennyivel nehezítem meg a dolgomat, ha a tésztát közvetlenül a formába öntöm? Tapadásmentes réteggel ellátott fém formám van.
2016. febr. 7. 13:40
 1/5 anonim válasza:

Valószínűleg nehezebb dolgod lesz vele, mert a tészta biztos oda fog ragadni valamilyen szinten, a kérdés hogy mennyire ( ez majd attól fog függni, hogy mennyire sült meg)

A kiszedése is elég nehéz lesz, lehetséges hogy lesz olyan muffin, ami eldeformálodik, eltörik vagy valamilyen szinten megsérül. Ezért jobb ha van papír kosárkq.

Persze az íze attól még finom lesz :) márha jól sikerült a tészta.

Egy próbát meg ér, de sokkal macerásabb lesz. Hajrá! :)

2016. febr. 7. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem van 3 szilikonos muffinsütő formám. Ezek közül csak egy használható úgy, ahogy a használati utasításában szerepel. Ez volt a legdrágább is, igaz, de csak ehhez az egyhez nem ragad oda. A többi is szilikonos, csak más cég gyártotta, más márka, és egy kalap szamóca az egész, mert a muffin beleragad...

Egy próbát megér - ha túl vagy rajta tudni fogod.

Ha vendégeket vársz, mindenképpen papírkapszulába tedd.

2016. febr. 8. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

nagyon sokat könnyítesz magadon, ha használsz papírkapszlit. Hiába írják, hogy tapadásmentes a tepsi, akkor is beleragad, csak úgy belekanalazva.

ha nincs papír akkor ki kell alaposan kenni zsiradékkal és belisztezni. a felesleges lisztet kirázni. De sajnos még így is beleragadhat.

Nekem is 6 db egyedi szilikon formám, na abba nem kell semmi, még a bordák is szépen meglátszanak a sütin, azonnal ki lehet belőle fordítani.

A vicc, hogy utána papírba teszem, mert szerintem sokkal gusztusosabb.

Vagyis jómagam papírkapszli párti vagyok.

2016. febr. 9. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem kezdetben sosem volt papírformám, mégsem ragadt bele egy kicsit sem. Most is csak az esztétikussága miatt használom, sokkal egyszerűbb nélküle.

Alaposan vajazd, majd lisztezd ki a sütőformát, (a maradék lisztet szórd ki belőle), és ezután tedd be a fagyasztóba amíg bekevered a tésztát. Nekem tényleg mindig bevált. :)

2016. febr. 20. 02:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Eddig nem tudtam megtenni.
2016. febr. 20. 10:06

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!