Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen összetevők szükségesek...

Milyen összetevők szükségesek a palacsinta tésztájához?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, Pakson hagyomány a liszt nélkül készített palacsinta. Igaz ez?!

2016. febr. 24. 21:27
1 2
 1/13 anonim válasza:
74%
Hát liszt nélküliről nem hallottam mert hát akkor nem lenne tészta..gondolom.Attól függ milyen palacsintát akarsz csinálni,ha lágy tésztát akarsz akkor tejjel készítsd el de ha szereted a kissé rágósabbat akkor érdemes szódát is rakni bele fele-fele arányban
2016. febr. 24. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Anyukám soha nem tesz bele tejet, mert nem szereti, minig szódát tesz bele. Nagyon finom lágy a tészta. Fogalmam sincs milyen az a "rágósabb" tészta amit az első említ.
2016. febr. 24. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
54%

Igen, Pakson liszt nélkül készítik a palacsintát.

Sopronban pedig a liszt nélküli kenyér a hagyományos, 1 kg vizet kell kisütni jó ropogósra forró kemencében.


Ne haragudj, de ennyire ostoba, hogy lehet valaki?

2016. febr. 24. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy lisztmentes palacsinta recept kering a neten, eszerint az oldal szerint már többen kipróbálták és ízlett is nekik, de Pakshoz semmi köze a receptnek.

[link]

2016. febr. 24. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A palacsinta tipikusan olyan étel amire rengeteg változat van. Pl. van aki tojás nélkül csinálja.

Csak ízlés kérdése én pl. sós vajat is rakok a tésztába..

2016. febr. 25. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

4-es. Ránéztem, de mitől palacsinta? Az nekem, banános sült tojás, palacsinta formára sütve:) Na persze, sokan kisérleteznek sok mindennel:)

Nekem, a szódás, függöny vastagságú a finom palacsinta:) Egy palacsinta, egy harapás.

2016. febr. 25. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Pakson biztos atommagból készítik a palacsintát. Bocsi, de ez nagyon nagy badarság, hogy liszt nélkül.

De vannak furcsaságok, egy itteni "releváns"... válaszoló pl csak tojásból süt palacsintát.

Mifelénk még mindig, tojás, liszt, tej és szóda járja, ha palacsintát akarunk sütni.

Az összetevők arányától függ, hogy vékonyabb vagy vastagabb lesz a palacsinta, ami viszont teljesen ízlésfüggő.

2016. febr. 25. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Összetevők: tojás, só, liszt, tej, olaj, esetleg szódavíz

Pakson még nem jártam

2016. febr. 25. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
20 deka liszt, 3 deci tej, 2 deci szóda, csipet só, két tojás és egy jó fél deci étolaj - ezt össze kell keverni, és állni hagyni egy órát, kb. ez a recept.
2016. febr. 25. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
64%

Egyetlen összetevőről sem tudok, ami minden palacsintában benne van, persze ki mit nevez palacsintának...

Az enyémben nincs tej és liszt (speciel szóda vagy cukor sem, igaz, ez utóbbi minek is lenne?), a vegán palacsintában nincs tojás és tej... :D A nyersvegánban pedig se tej, se liszt, se tojás, de azt én már nem nevezem palacsintának, az a helyzet :D

Ahogy azt sem, amikor tojás és kis víz van kisütve palacsintának. Az nekem akkor is rántotta.

Az én palacsintámban olajos mag (ebből vékony nem lesz, csak vastag fajta), magliszt vagy zöldségpor van (nagyon finom sütőtökporral készítve).

2016. febr. 25. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!