Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha kicsi zsírt teszek a...

Ha kicsi zsírt teszek a serpenyőbe olaj helyett (nem ragadó serpenyő) az mennyivel egészségesebb, mint az olaj, ha csak egy gyors pirításról van szó?

Figyelt kérdés
2016. márc. 16. 17:04
 1/6 anonim ***** válasza:
16%

Az a lényeg mindig, hogy előbb fel kell hevíteni a serpenyőt, amikor már füstöl, akkor bele a zsiradékot, és arra a húst. Forgatni kell gyakran, hogy kérget kapjon.

Szerintem tök mindegy, ilyenkor mit teszel bele, vajat, zsírt vagy olajat, azt kell, ami a legfinomabb. Van, ami vajjal jó, van, ami zsírral, olajjal kevés kaja müxik jól.

2016. márc. 16. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

A jó minőségű állati zsír mindig egészségesebb lesz mint a hagyományos napraforgó olaj .

A kókuszzsír is jó még,illetve az olivaolaj,de ezt eléggé meg kell válogatni és a jó az nagyon drága,én nem használom.

2016. márc. 16. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

Zsír, vaj, olivaolaj. Mindegyik egészséges, bármilyen gyors pirításról van szó, a legutóbbinál pedig tényleg csak néhány másodperc, mert az olivaolaj inkább salátákra való.

A hagyományos disznózsír és a tehénvaj a legjobb megoldás, az ilyen kókuszmókuszoknak ne higgy, már bebizonyították, hogy semmivel sem egészségesebbek más- már kicsúfolt - zsiradékoknál. Divatok jönnek-mennek...

2016. márc. 16. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem mondtam egy szóval sem ,hogy egészségesebb mint az állati zsír .

Azt írtam,hogy növényi zsírok közül a kókuszé a legjobb ,nem a napraforgóolaj,ennyi .

2016. márc. 16. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos már nem tudjuk, hogy melyik az egészségesebb, havonta változik !
2016. márc. 16. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Az állati zsírok közül a sertészsír, amit a leggyakrabban használnak 70%-ban tartalmaz telített zsírsavakat, tehát kimagaslóan rossz arányban. A kókuszzsír 90% felett. A lehető legroszabb növényi zsír, ráadásul mivel finomított, hirogénezett, transzzsírsavakat tartalmaz. Omega zsírsavak területén mind a zsír, mind a kókuszzsír siralmas.


Ellenben a napraforgóolaj (a NEM finomított, tehát nem az étolaj) 65%-ban telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, és omega 6 és 9 zsírsavakat. Tehát sokkal egészségesebb.


A legjobb választás viszont az olívaolaj, tökmagolaj, lenmagolaj, repceolaj, dióolaj, szezámmagolaj, mogyoróolaj vagy más hidegen sajtolt olaj lenne. Ezek omega 3-6-9 tartalma kimagasló, és 80-90%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak csak.


Remélem segítettem kicsit jobban átlátni a témát :)

2016. márc. 16. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!