Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a pavolva...

Miért nem sikerül a pavolva (habcsóktorta) sütése?

Figyelt kérdés

Több receptet is kipróbáltam a pavlova sütésére, de sajnos egyik sem sikerült. Az eredmény mindig ugyanaz: barna gumis vacak. Szeretnék hófehér, kívül ropogós, belül ragacsos habcsóktortát készíteni. Sütöttem már 80 fokon, 100 fokon, 135 fokon is. A fehérje tiszta, cukorral keményrevert, fényes. Próbáltam étkezési keményítővel is és borkővel is. Xilittel és eritrittel sütök, az biztos nem lehet baj, mivel a paleo cukrászda is készít habcsóktortát, és ott tökéletes. A sütőm elektromos, sok funkciót tud...

Akinek vannak pozitív tapasztalatai habcsóktora sütésben, ossza meg, lekötelezne egy-két jótanáccsal! :)



#habcsók #Pavlova #habcsóktorta #meringue #habcsók-torta
2016. márc. 30. 19:43
 1/3 A kérdező kommentje:
2016. márc. 30. 19:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez a recept sima kristálycukrot ír.

Nem tudom mi lehet a gond. Xilittel még soha nem próbáltam.

Én 150 fokon szoktam sütni, légkeverés nélkül. 4 tojásfehérjéből olyan 45 perc alatt sül meg.

2016. aug. 9. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
58%

Nem tudom, aktuális-e még. De hátha más is olvassa.

[link]


Én 17 éves vagyok, 3-4 éve sütöm, mert anyukám nem csinálta meg, mert előkelőknek való, nem szeretjük a tejszínt...

Mindenki a csodájára jár. 140 fokot ír, szerintem lehet több is, 150 is. Fontos, hogy előmelegített legyen. Inkább tarts bent egy kicsit tovább, akár 2 órát. A 100 fok alacsoby, nem sül meg. Miután 90-110 percig sütöd, kapcsold le, és hagyd bent kicsit hüpni. Ne nyitogasd közben sem. Fogpiszkálóval sem szabad nézegetni, mert akkor is leereszt. Tesóm egyszer "besegített" , de úgy is ehető volt.

Amúgy én az oldalára is kenek tejszínt.

Porcukorral sütök. Kristállyal nem szabad ilyet, ezt megtanultam!!!! Édesítőkjel nincs tapasztalom sütés terén. Xilitet szoktam italokba, de inkább anélkül iszom. Nem fogyasztok én sem cukrot, de szerintem nem tragédia egy kis bűnözés. Kristályos édesítőt se.


Egy kanál keményítő kell bele, sima bolti Dr.Oetker. Meg egy kiskanál ecet. De minden le van írva.

Robotgéppel szoktam felverni, fokozatosan a cukrot hozzá, addig amíg "meg nem áll benne a kanál".


Nem szoktam sütni, de ez elsőre ment 14 évesen is, egyedül! Sok sikert!

2017. aug. 22. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!