Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem szokták a nokedlit...

Miért nem szokták a nokedlit teljesen kidolgozni?

Figyelt kérdés
Én mindig simára kidolgozomm. Először nem dolgoztam ki rendesen de engem zavart hogy annyira csomós volt. De miért nem szokták?

2016. ápr. 3. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Kik? Én még nem láttam csomósat.
2016. ápr. 3. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
46%
Mert ha nagyon összekevered egy nyúlós massza lesz belőle, ami nem nokedlivé fő, hanem szétesik a vízben. A személyes tapasztalatom is ez.
2016. ápr. 3. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó: ez tévedés, ha jó lisztet és elég tojást használsz hozzá, akkor a kidolgozott tésztából is ugyanolyan jó nokedlit lehet készíteni. (sokszoros tapasztalat!)
2016. ápr. 3. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

Az elözönek igaza van, Németországban csakis nagyon alaposan kidolgozott tésztából készítik a nokedlit és nem fö szét.


Söt én már föztem tojás nélkül, csak réteslisztböl készítve is, és az sem fött szét.

2016. ápr. 3. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok: köszi az ötleteket, ki is próbálom! ;)
2016. ápr. 3. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Addig kell kavarni, míg a tészta elkezd az edény oldalától elválni, mint a fánk tésztája.... így tanultam. Sohasem főtt szét, mindig tökéletes nokedlim lett belőle.
2016. ápr. 4. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A nokedli is az a téma, hogy ahány ház, annyi szokás...

Lehet, hogy most én leszek a kakukktojás, de én sem dolgozom ki a szó szoros értelmében.

A lisztre ütöm a tojásokat és finoman adagolt vízzel addig keverem , míg a tojások teljesen elkeverednek, aztán egy ideig hagyom állni.

Én mindig szódával csinálom, akár a palacsintát, így lyukacsos szerkezetű habkönnyű nokedlim lesz, a családom imádja.

Hozzáteszem, hogy én még a mai napig deszkáról szaggatom a nokedlit,így kimondottan előnyös a keményebb nokedlitészta, hogy ne folyjon le a deszkáról.

Én így tanultam, nekem ez a természetes.

Nyugodtan le lehet pontozni, ha valakit ez a módszer kiakaszt :)

2016. ápr. 4. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Az utolsónak igaza van ahány ház annyi szokás
2016. ápr. 4. 16:02
 9/9 anonim válasza:
Én sosem dolgozom teljesen simára a tésztát és mindig tökéletes apró, kellemesen ruganyos, de nem ragacsos (nem tapad össze!) nokedlim készül. :) Tényleg ahány ház, annyi szokás. Én is így tanultam, hogy nem kell "tökéletesen" kidolgozni a tésztát, de sosem gondolkodtam rajta, hogy miért, mert mindig finom volt a végeredmény.
2023. szept. 9. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!