Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A recept csak tojásfehérjét...

A recept csak tojásfehérjét ír, (gyors bagett) de én sajnálom a tojást pazarolni. Bele tehetem az egész tojást? Milyen különbség lesz igy a tésztában?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 10. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem, nem véletlenül csak a fehérje van odaírva! A sárgát használd fel másra:


[link]

2016. ápr. 10. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Sok tojás kell bele? Mert ha nem, akkor a sárgájával megkenheted a tetejét sütés előtt.

Vagy lehet különböző nyalánkságokat készíteni sárgájából, nézz utána a neten.

Harmadik alternatíva, ha van kutyád, odaadhatod neki, imádják és jót tesz nekik.

Mivel nem ismerem a receptet, nem tudom, hogy mekkora különbséget jelent, ha belerakod az egészet, de nem hiszem, hogy elrontaná. Talán tömöttebb lesz kicsit a tészta.

2016. ápr. 10. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Sok ételbe kell csak tojássárgája, én ilyenkor mindig lefagyasztom a megmaradt fehérjét, így ha a recept csak fehérjét ír, vagy nem feltétlen fontos az egész tojás, mindig van a fagyasztómban néhány tojásfehérje, amit tudok használni. Tudom, hogy ez most neked nem segítség, de a későbbiekben alkalmazhatod ezt a trükköt.

A kimaradt sárgájából én például majonézt csinálnék, és beledobnék valamit, amit a kamrámban, vagy a fagyasztómban találok, zöldborsót, kukoricát, krumplit, főtt tojást, céklát, halkonzervet, sonkát, sajtot, tésztát, stb. Csak a fantázia szabhat határt, és kész egy könnyű, laktató vacsora.

2016. ápr. 10. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Sosem pazarolnék tojást, egy csomó receptembe sárgája kell, egy csomóba fehérje, sosincs gond...

Nagyon más a tészta, ha sárgája is van benne, inkább edd meg máshogyan.

2016. ápr. 10. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Kevés tejföllel összekeverve gyakorlatilag pótolni lehet a tojás fehérjét. Így bármibe használható. ha lefagyasztod, akkor is kiengedve, tejföllel dúsítva, akár panírozni,, akár egy tésztás rakottast megkenni/összekeverni vele, tökéletes.

Ha a recept csak fehérjét ír, akkor csak azt használj, mert teljesen más a tészta a sárgájával együtt.

A sárgáját is lehet fagyasztani.

Pite tésztába pl csak sárgája kell.

Előttem már szóltak állatokról, nekem cicáim vannak (6 )

és imádják a tojást minden formában. A szőrükre hat igazán, mert szép fényes lesz bundijuk tőle.

2016. ápr. 10. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!