Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dobostorta-töltelék Horváth...

Dobostorta-töltelék Horváth Ilona módra. Vélemények?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:

2 dl feketekávé;

25 dkg cukor;

4 szelet puhított csokoládé vagy 5 dkg kakaópor;

fél rúd vanília;

20 dkg vaj.



Elkészítés:


A cukrot a feketekávéban feloldjuk, hozzáadjuj a puhított csokoládét vagy kakaót, s fél rúd vaníliával sziruppá főzzük. A szirup eleinte habosan fő, ezért folytonosan keverjük, hogy ki ne fusson. Akkor van készen, ha már nagy hólyagokat vet és vízbe cseppentve nem fut szét, hanem összeáll, golyót formál. A tűzről levéve 1-2 percig hűtjük, aztán még melegen hozzáadjuk a 20 dkg vajat. Habüstbe vagy porcelán tálba kiöntjük, langyosra hűtjük és habverővel addig keverjük, amíg világos színűvé válik és habos lesz.



Mi a véleményetek a recepttel kapcsolatban? Érdemes nekiállni? Van olyan közületek, aki próbálta? Milyen lesz az állaga és az íze?



2016. ápr. 17. 07:37
 1/2 anonim ***** válasza:
53%

Finom, habos csokikrém állaga lesz, de elég munkás, és nagyon odafigyelve kell csinálni.


Szerintem jobb, ha göz fölött fözöd - anélkül nagyon könnyen leég, és állandóan kevergeted közben.

A csokit csak akkor keverném bele, amikor már a cukorból szirup lett, úgy gyorsan elolvad, és kevésbé ég le.

Amikortól belekevered a vajat (nem margarint, hanem márkázott vajat), keverheted robotgéppel, amíg teljesen kihül.

2016. ápr. 17. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Nyami, szeretem a dobostorta ízét.Érdemes megcsinálni.A család majd teszteli.
2016. ápr. 17. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!