Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajnos egy jó ideig nem lesz...

Sajnos egy jó ideig nem lesz gázunk, mit főzzek mikróban (grillezni is tud)?

Figyelt kérdés
Akár hetekig is eltarthat, amíg gázunk lesz, így jöhet jó sok ötlet.
2016. jún. 2. 15:28
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

Hetekig az erős, én vennék vagy kérnék kölcsön villanyrezsót (vagy ha veszi az ember, akkor már indukciós főzőlapot :D)...

De én állandóan olajban sütök, nekem nem alternatíva a mikró.

Lehet azért mit kezdeni vele, rizs pl. főzhető benne, amibe utána bele lehet keverni zöldségeket, miegymást. Tojás is készíthető benne akár felütve és berakva (ki kell lyukasztani a sárgáját ls kész), kevert sütik minden mennyiségben...

Több ötletem most nincs, elég ritkán használjuk a mikrót melegítésen és sütikészítésen kívül másra, zsírban sütősek vagyunk. Főzni simán lehetne benne, ha kellene.

A sajtostya pedig a legegyszerűbb mikróban (normál keménysajt kis darabokban be, szétolvad és humorosan ropogósra megsül vagy fél perc alatt, mennyiség kérdése).

2016. jún. 2. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Ismerős xD Tavaly nálunk 2 hétig nem volt gáz (panel) . A mikró nem csak zabálja az áramot, de abban normálisat főzni, felejtsd el . Babgulyást, sóletbabot vásároltam azt melegítgettem meg benne .Félkész pizzát, nescafet, bögrés levest csináltam . Készítettem körözöttet meg ilyenek . Neked jó, mert előre tudod, hogy elzárják a gázt, így akár tudsz néhány napra előre főzni, pl. töltött káposztát . A rezsó jó ötlet egyébként, az utolsó 1 napban sikerült egyet kölcsönbe elkérnünk . Jó erős, fekete kávé a kotyogóból, maga volt a mennyország .
2016. jún. 2. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudtuk előre, úgy volt, hogy egy napra zárják el, aztán kiderült, hogy életveszélyes, így az egész házban elvan zárva. Ha grillezek a rács alá tegyek egy tányért vagy nem kell?
2016. jún. 2. 16:49
 4/9 anonim ***** válasza:
5000 ft körül kapsz egy lapos főzőlapot. Elektromos és azért fogyaszt, de én beszerznék egy ilyet a helyetekben.
2016. jún. 2. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

áramzabálós hagyományos rezsót 3 ezerért is kapsz, kerámialaposat vagy indukcióst 10ért. később jó pld kempinges nyaraláshoz vagy nyaralóba. vagy gázszünet esetére, vagy ha nagy vendégségre főzöl. szóval jó befektetés.

vagy jártok étterembe.

vagy mikróban melegítesz. főzni nem nagyon lehet benne.

vagy rászoktok a salátákra.

2016. jún. 2. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Van azért a nyers konyhában más is, mint saláta :)


Én simán elélnék tarjás és lazacos tojásokon is akár, az pedig seperc alatt megvan mikróban. Jó, lazacot még nem raktam oda, de a tarja extrém gyors, akárcsak a tojás. Úgyhogy valami gyorsan készülő hús azért összejön benne, főleg, hogy grillezni is tud, ahhoz nem értek, nem hajlandó elromlani a több évtizedes, arra nem képes mikróm (bár ez nem baj, de szeretnék grilleset egyszer).

Krumplit "sütök" néha mikróban, vajjal, de iszonyúan sok ideig tart egy icipici mennyiség, szóval ez nem éri meg.

Bizonyára más is lassan fő benne, nyilván olyanokra koncentrálnék, aminek szinte semmi időre nincs szüksége, illetve ha a rizsfőzésnél tartunk, amit az első hozzászólásban említettem, menet közben belekeverhető a répa, gomba, ilyesmi.

Most nincs szezonja, pedig a zsenge kukorica is remekül és gyorsan elkészül mikróban, mi mindig ott készítjük.


Az igazi ételeket sosem ott készítem, de azt ugye tudjuk, hogy rizs, köles főzhető. Innen jön a körözött ízesítésű köleskrém, szerintem szuper, rizskók (mindig mikróban készítem, mert az enyém pici adag s gyorsan, könnyen megvan úgy) s bizonyára sok más efféle is.

2016. jún. 3. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

én még piskótát is sütöttem mikróban mikor rossz volt a tűzhelyem....

ha van otthon jénaid aminek van teteje, akkor most kerítsd elő. talán a leggyorsabb a csirkemell (de sztem egy karaj is simán elkészül) csináltam savanyú uborkás- sonkás húst. sonka meg husi fűszerekkel be a jénaiba, rá fűszer, víz, pici olaj és a tető. ne a legnagyobb hőfokon, de kapcsold be a mikrót. néha kiveszed, megnézed, hogy jó-e...stb a végén tettem bele savanyú ubit.

vegyél kuszkuszt köretnek. mikróban felmelegíted a vizet, majd leforrázod vele a kuszkuszt és állni hagyod. kész is a köret. de egyébként sztem egy zacsis levest is simán el lehet készíteni mikróban.

süthetsz reggeli bacont/sonkát. tükörtojást.

(nagypapámnak egy ideig nagy divat volt, hogy karikázott kolbit, szeletelt kolozsvári szalonnát: rá egy tányérra, be a mikróba. kisült a zsírja, lehetett tunkolni is)

sütöttem már lazacot, csirkecombot, meg krumplit is a sütőben.

most olvastam, hogy rizst is lehet így főzni:


[link]


keresgélj az interneten. (nekünk mikrós szakácskönyvünk is van) biztosan tele van a net is ilyen receptekkel


sok sikert :)

2016. jún. 3. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
2016. jún. 3. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
#7: Piskótát? Ízpróbának én is raktam már be, de az állagát nagyon elrontotta, lapos lett. Az enyém hagyományos arányú piskóta, tojásonként 1 dkg lisztféle, se víz, se zsír. Azt mindig sütőben sütöm, egy töményebb fajta bizonyára már jó mikróban. A kevert sütik is mindig jól sikerülnek ott, de egy erősen tojásfehérjehabos is készült már benne sikerrel. Csak pont a piskóta nem, igaz, nem sokat kísérleteztem vele.
2016. jún. 3. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!