Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Alsó csirkecombot hogy süthete...

Alsó csirkecombot hogy süthetek serpenyőben vagy wokban?

Figyelt kérdés

Van alsó csirkecombom, de fogalmam sincs hogy kéne ezt megsütnöm, mivel ami van jénaim fogalmam sincs hogy bírja-e a sütőt, vagy hány fokot, meg vannak ilyen nagyon lapos és nagyon széles vas sütő"tálcák" kis pici mélyedéssel csak.

Nemrég költöztem külön családtól, és most kezdek tanulni főzni :D



Előre is köszönöm a segítséget!


23/F



#serpenyő #wok #csirkecomb #alsó csirkecomb
2016. jún. 3. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vágd be mélyen sok helyen és forgasd meg fűszerekbe és kevés sóba . Teflonba közepes lángon süsd át, előtte minimális olajat tegyél alá , pár kanálnyit .
2016. jún. 3. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2016. jún. 3. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A jénai fogja bírni, ne aggódj. Vajazd ki, a csirkét fűszerezd be, só, bors, opcionálisan mustár, szerecsendió, majoránna stb. tedd bele a combokat, fedd le, ha van fedője, ha nincs, akkor alufóliával, ez esetben önts alá ujjnyi magasságig vizet is. Mehet be 180 fokra. Egy óra múlva szedd le a tetejét, locsolgasd meg kanállal a levével, és pirítsd meg.


Ha van teteje a jénainak, az is jó megoldás, ha kicsontozod, leszeded a bőrét, besózod. Felvert tojásba beforgatod a filéket, utána reszelt sajtba forgatod, és egymásra halmozod a jénaiban. A végén öntsd le tejszínnel, hogy ellepje. Mehet a sütőbe egy órára 180 fokra szorosan lefedve.


Serpenyőben, vokban inkább filézve, felaprítva sütném. Kicsontozod, és a színhúst kockákra vágod. Hevísd fel az üres serpenyőt, amikor forró, mehet bele a zsiradék, majd azonnal a húsok is, hogy kapjanak egy kis kérget, amikor kicsit átsültek, kifehéredtek, megpirultak, kezdődhet a móka. Mehet hozzájuk zöldség - mirelit is -, összerottyantod. Tehetsz rá tejszínt is, ha híg, akkor egy tojássárgája óvatosan belekeverve besűríti, és ráteheted pl. kifőzött tésztára, de rizzsel is eheted.

2016. jún. 3. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszönöm! megpróbálom a jénait! ;)
2016. jún. 3. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Elsőre én egészben sütném az ALSÓcombot, néhány helyen a bőr alatt csontig beszúrva, ahogy az első írta.

Mire kicsontozod, lebőrözöd, alig marad belőle színhús, ráadásul az inakkal is meg kell küzdened.

Félreértés ne essék, teljes mértékben méltányolom a második válaszoló minden sorát, de inkább felsőcombból, majd amikor azt veszel. Abból valóban marad filézhető színhús a kicsontozás után.

2016. jún. 3. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Igazad van, macera kicsontozni, én sem szeretem, de a párom csak kicsontozva hajlandó megenni rántva is, szóval már benne van a kezemben a rutin :D
2016. jún. 3. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, én is ugyanígy vagyok vele, nálam is kötelező a kicsontozás :D a csontokból pedig mindig főzök egy jó alaplevet, ami levesekhez, pörköltfelöntőlének jól jön.

Ha akkor épp nem kell, akkor fél literes üdítős flakonban megy a fagyóba.

A recepted nekem is nagyon tetszik.

üdv:)

2016. jún. 4. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!