Ki mit főz nyáron, ilyen melegben?
Bevallom töredekmesen nincs kedvem semmihez. Főzni meg végképp.
Pedig muszáj mert a párom éjszakás a munkahelyén és kell ebédet vinnie.
Gyümölcslevest illetve a salátákat nem igen szereti.
Tipikus húsevő férfi.
Semmi ötletem.
Ti mit készitetek ma?
Ilyenkor vagy frissensültet készítek, vagy valami zöldséges rakottast, amit beteszek a sütőbe,és csak akkor megyek ki a konyhába, amikor kész van.
Gyümölcs levest én sem szeretem, helyette gazpachot szoktam csinálni, kiválóan hűsít, és főzni sem kell.
Nálam a nyár slágere a lecsó, képes vagyok hetente csinálni.
Egy nagy tepsibe rakj össze tarját, oldalast, majd később mellé rakhatod a csirke combot, melle húsát, egy nekifutásból (egyszer felmelegítve sütőt, konyhát) lesütöd, akkor már csak naponta a köretet kell megcsinálod hozzá. Akár egy adag főzeléket, vagy rizst, esetleg krumpli pürét, hasonlókat. Azok viszont gyorsan készen vannak.
Persze ha közben fent a lángon elkészítel egy jó adag pörköltet, és egyszer nokedlivel, vagy pirított tarhonyával, rizzsel, hasonlókkal már szintén gyorsan készíthetsz valamit belőle.
Kosziii:)
Vegul borsofozeleket csinaltam. Este tiramisu lesz.
Holnap pedig BBQ oldalas sutoben petrezselymes krumplival VAGY mustar husnyars sult gombaval es hagymaval krumplival.
Szezonális dolgokat, lehetőleg sok zöldség felhasználásával. Ilyen pl. a lecsó, ami tényleg nagyon hamar megvan. A férjem kolbászkarikákat szokott bele főzni, én virslivel szeretem jobban.
Nagyon aktuális a töltött cukkini is, ahhoz sem kell túl sok idő. Csak befűszerezed a darált húst, beletöltöd a tök kivájt közepébe, be a sütőbe, rá sajt és kész.
Aztán ha már itt a kovászos uborka, akkor pörkölteket.
A pörkölt sem egy megerőltető dolog, ha feltetted főni már csak meg kell kavarni.
Szerencsére a konyhában nincs meleg, de ezt meg is akarom őrizni...
Magamnak egyszerű, a végtelenségig elélek a legegyszerűbb tojásételeken. Ma pl. töltött tojás van, de máskor csak tükörtojás vagy rántotta.
A páromnak is egyszerű. Főzök egy csomó rizst és sárgaborsót és 3 napra meg van oldva az étkezése fő része, csak tojás kell mellé, illetve a későbbi napokon a sárgaborsót fasírttá alakítom. Nem egy válogatós fajta, az igaz.
Húst is könnyű gyorsan sütni, egy lágyabb fajta hús percek alatt megvan, azonkívül napokra előre is meg lehet sütni, nem muszáj a legnagyobb melegben. Ha azért nem húst hússal eszik valaki, akkor egy amúgy vega ételt is fel lehet dobni húskockákkal. Pl. zöldséges rizs hússal, szerintem ez remek étel.
No igen, a lecsó, vannak időszakok, amikor heti ötször az megy, szerintem szuper :D Mióta egy ismerősnél úgy láttam, szinte mindig teszek bele cukkinit s kis répát is (ami jó is, mert nem szeretem a nem nyers paprikát, úgyhogy abból szinte semennyit nem használok :D). Lehet tojással, rizzsel, hússal s bizonyára sok mással is enni, a lecsó elég rugalmas étel.
Csirke gyros. Palacsinta. Gyümölcs leves.
Holnap lecsó. Rozéval :)
Hétvégén bográcsban halászlé és túrós csusza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!