Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggyleves receptet tudnátok...

Meggyleves receptet tudnátok mondani, amibe NEM kell tejszín és tej sem?

Figyelt kérdés

Mármint csak így nagy vonalakban, hogy mit tegyek bele és hogy készítsem (nem kell dekákat írni, nem méricskélek).


Tejes és tejszínes leveseket nem eszi meg a társaság... Viszont szeretnék mégis meggyből FINOM levest készíteni.


Ha van bevált recepted, leírnád?

Köszi, puszi előre is!



2016. jún. 24. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Cukor, fahéj, és ha megfőtt, behabarni. Ha nem tejjel, akkor a saját levével.
2016. jún. 24. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Hát jó, jó, de ez ugyanaz, mint a meggyszósz. Szóval egy híg meggyszósz. (Amúgy magamtól én is így csinálnám..., de nem tartom a leggusztábbnak...)


Van esetleg más ötlete valakinek?

2016. jún. 24. 14:59
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Vaníliás pudingot keverd össze a saját levével plusz cukor es fahéj. Isteni krémes lesz az állaga.
2016. jún. 24. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Sűrítsd vaníliapudinggal(por). Ebben kukoricakeményítő van. Tejpor nincs. Mióta laktózérzékeny vagyok,ezzel csinálom. A család észre sem vette.
2016. jún. 24. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
33%

Nehéz feladat, ha minden tejterméket ki kell zárni.

[link]


Csak tej és tejszín kizárásával


[link]


A pudinggal az a baj, hogy abban is van tejpor

2016. jún. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Én nem tejjel, vagy tejszínnel, hanem tejfellel és rízsliszttel szoktam habarni. Teszek bele vanília aromát és reszelt citromhéjat, szegfűszeget is.
2016. jún. 24. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Andizsuzsi ***** válasza:
34%

"A pudinggal az a baj, hogy abban is van tejpor"


Melyikben? Én is azzal sűrítem a gyümölcslevest.

2016. jún. 24. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
Pudingporban nincs tejpor,de tényleg.
2016. jún. 24. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
A megfőtt meggy felét átpasszírozod, az a sűrítés. Ha van kedved matyizni, a meggymag egy részét kicsit megtöröd, vörös borban szegfűzeggel, fahéjjal, citromhéjjal megfőzöd, és azzal ízesítesz. Vörösbor lehet jó sok is.
2016. jún. 24. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

Én csak egy pici darab fahéjjal és 1-2 karika héjas citrommal főzöm a meggylevest.

A puding nem ízlett a családnak, mert a vaniliaíz nem jött be nekik gyümölcslevesnél.

( megjegyzem a puding csak keményítő, nincs menne semmilyen tejszármazék.)

A családban is van laktózérzékeny, így a sűrítést sima lisztes-vizes habarással oldom meg.

Habverővel tejföl sűrűségűre, csomómentesre keverem, kiveszek egy kicsit a meleg léből, és azzal is elkeverem (hőkiegyenlítem) és úgy csurgatom a levesbe, állandó keverés mellett.

Egyébként a meggyleves és a meggyszósz kizárólag a víz(meggylé ) hozzáadásától illetve a sűrűségtől különböznek egymástól, legalábbis nálam.

2016. jún. 24. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!