Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Beköpött a légy 5 kg húst?

Beköpött a légy 5 kg húst?

Figyelt kérdés
Délután vettem, holnapi bográcsozásra. 5 órát volt a hűtőben, most vettem elő felvágni, egy szép nagy fekete léggyel egyetemben, aki a húson mászkált a hűtőben a papírcsomagolás alatt. Én úgy gondolom, kuka az egész, de hátha ír valaki valami okosat!...
2016. jún. 24. 19:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%
Mosd meg ecetes vízben. Régen a már kissé szagos húst is így mosták meg és főzték meg utána, és nem lettek tőle betegek.
2016. jún. 24. 19:45
 12/20 anonim ***** válasza:
12%

Én tuti félnék.

De nem értem, hogy lehet úgy berakni a hűtőbe valamit, hogy nem veszed észre, hogy egy légy is mászkál benne. Fura.

2016. jún. 24. 19:56
 13/20 anonim ***** válasza:
32%
11: a multik most is így csinálják :D
2016. jún. 24. 20:13
 14/20 anonim ***** válasza:
39%
ha tényleg nem látsz rajta petéket, akkor nyugodtan főzd meg. különben a lárváktól se lenne semmi baj, csak az már a tényleg extrém kategória. sok országban nyersen eszik a nyüvektől borított sajtokat, pld olaszországban, de nálunk M.országon is volt (van?) kukacos sajt
2016. jún. 24. 20:36
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
Semmi bajod nem lesz tőle. Velem előfordult, hogy valóban beköpte a légy a császárszalonnát, és jóízűen falatoztam belőle, mire észrevettem. Mondjuk az undor kerülgetett hetekig, ha csak eszembe jutott, de a kislegyek nem keltek ki a hasamban. És az hőkezeletlen volt, a bográcsban a húst főzöd két órán keresztül, nincs az az élőlény, akár légylárva, akár baktérium, ami azt túlélné.
2016. jún. 24. 20:55
 16/20 anonim ***** válasza:
83%
Jaj,nem arrol van szo,h kukacos a cucc,csak rászállt egy db légy. Semmi baj.
2016. jún. 24. 21:03
 17/20 A kérdező kommentje:

Rászállt egy Db légy, ami órákig mászkált a húson...

A vége az lett, hogy lefagyasztottuk, majd a férjem megeszi :D

Köszönöm mindenkinek!!!

2016. jún. 24. 22:05
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Mosd meg rendesen. Nem lesz semmi baja ekkora mennyiségű húsnak egy légytől.
2016. jún. 24. 23:01
 19/20 anonim ***** válasza:
95%
Látom, beindult a lepontozás, választól függetlenül.
2016. jún. 24. 23:43
 20/20 A kérdező kommentje:
Még ez kikívánkozik: egyszer a közeli pékségből vettünk kenyérlángost, amit itthon megmikróztunk. Mikor kivettük, egy 5 Forintos nagyságú terülten hemzsegtek rajta a kukacok. Ha nem kerül be a mikróba, észre sem vesszük... A mikrót is kidobtuk (mondjuk a végét járta), annyira megundorodtunk. Azóta sem vettünk újra sem mikrót, sem kenyérlángost. Szóval a kedvencünkkel, a pörkölttel így mégsem kockáztattam. :D
2016. jún. 26. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!