Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítitek a papriká...

Ti hogyan készítitek a paprikás krumplit? Mi szükséges ahhoz, hogy azt mondjátok, ez egy igazán finom paprikás krumpli volt?

Figyelt kérdés
2016. jún. 25. 15:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
Füstölt kolbász, füstölt szalonna (apróra vágva), paprika, paradicsom, sok dinsztelt hagyma, csípős pirospaprika.
2016. jún. 25. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy az elözö írja, meg ami még lényeges, ne sok vizet önts rá, nem leves, hanem krumplipaprikás. MEg addig kell fözni, amíg a krumpli majdnem szétesik.
2016. jún. 25. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
51%

Ízlés dolga, kinek mi a finom!

(Nálam a füstölt cuccok kajába főzve nem jönnek be, mert egyszerűen megfájdul tőle a gyomrom! De ez legyen az én bajom, hogy inkább egy kis pörkölt maradék megy bele, vagy virsli, lecsó kolbász, hasonlók)


De a hagyma, zöldpaprika kb. fele-fele arányban kell hozzá. Másrészt valóban viszonylag rövid lével engedd fel,!És ha 1 szem krumplit vékonyabbra szelsz, mint a többi, akkor az már gyakorlatilag teljesen szétfő benne és rásegít, hogy sűrű, szaftos paprikás krumplid legyen, ne pedig egy krumpli levesed!!!

2016. jún. 25. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
55%

Füstölt szalonnát kisütök, annak a zsírjára a kolbászt, majd kicsit később jöhet bele a hagyma, párolom, utána a krumpli, de nem öntöm fel azonnal, hanem hagyom, hogy "összesüljenek" az ízek, csak ez után öntöm fel. Én annyit teszek rá, hogy ellepje, mert később úgyis elfől a leve+ mi össze szoktuk törni a krumplit, ha túl sok lé marad.

Ja, a sót kifelejtettem, meg a paprikát :D

2016. jún. 25. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
50%
Ízlés dolga... Mi szeretjük bő lére eresztve, kevés reszelt tésztával, vagy galuskával is!
2016. jún. 25. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
74%

Nos, nekem a paprikás krumpli régi kedvenc ételem volt, de zöldpaprikával, paradicsommal és húsfélével sosem szerettem.

Nekem sok sült hagyma kell hozzá, rá a krumpli, rengeteg pirospaprika, kicsit elvan, aztán jön a víz, forráskor sok galuska és végül petrezselyemzöld.

Mindenhez a sárga krumplit szeretem az íze miatt, de persze pirosból is jó. De a paprikás krumplihoz szerintem csak az elég öreg krumpli jó, szintén az íz miatt.

2016. jún. 25. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
79%

A sót én is kihagytam, de nyilván kell bele az is, nem kevés :)

Azt szeretem, ha kis leve van, nem száraz. Maximum beletöröm a krumplit villával.

2016. jún. 25. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
86%
Valóban, ahogy most írjátok, a beleszaggatott nokedli, de régen is főztem úgy, és persze a fejes saláta mellé.
2016. jún. 25. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
57%
Egy-két sertésköröm nagyon puhára főzve, ennek a levével van a krumpli felöntve, a csontokról leszedett bőr, ez-az a végén hozzáadva. Én másnap, újra melegítve szeretem legjobban. Ja, és apró újkrumpliból van.
2016. jún. 25. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
58%
Nyam-nyam... és hozzá még jól lehűtött kovászos uborka!
2016. jún. 25. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!