Ti hogyan készítitek a paprikás krumplit? Mi szükséges ahhoz, hogy azt mondjátok, ez egy igazán finom paprikás krumpli volt?
Ízlés dolga, kinek mi a finom!
(Nálam a füstölt cuccok kajába főzve nem jönnek be, mert egyszerűen megfájdul tőle a gyomrom! De ez legyen az én bajom, hogy inkább egy kis pörkölt maradék megy bele, vagy virsli, lecsó kolbász, hasonlók)
De a hagyma, zöldpaprika kb. fele-fele arányban kell hozzá. Másrészt valóban viszonylag rövid lével engedd fel,!És ha 1 szem krumplit vékonyabbra szelsz, mint a többi, akkor az már gyakorlatilag teljesen szétfő benne és rásegít, hogy sűrű, szaftos paprikás krumplid legyen, ne pedig egy krumpli levesed!!!
Füstölt szalonnát kisütök, annak a zsírjára a kolbászt, majd kicsit később jöhet bele a hagyma, párolom, utána a krumpli, de nem öntöm fel azonnal, hanem hagyom, hogy "összesüljenek" az ízek, csak ez után öntöm fel. Én annyit teszek rá, hogy ellepje, mert később úgyis elfől a leve+ mi össze szoktuk törni a krumplit, ha túl sok lé marad.
Ja, a sót kifelejtettem, meg a paprikát :D
Nos, nekem a paprikás krumpli régi kedvenc ételem volt, de zöldpaprikával, paradicsommal és húsfélével sosem szerettem.
Nekem sok sült hagyma kell hozzá, rá a krumpli, rengeteg pirospaprika, kicsit elvan, aztán jön a víz, forráskor sok galuska és végül petrezselyemzöld.
Mindenhez a sárga krumplit szeretem az íze miatt, de persze pirosból is jó. De a paprikás krumplihoz szerintem csak az elég öreg krumpli jó, szintén az íz miatt.
A sót én is kihagytam, de nyilván kell bele az is, nem kevés :)
Azt szeretem, ha kis leve van, nem száraz. Maximum beletöröm a krumplit villával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!