Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik disznóhúst válasszam...

Melyik disznóhúst válasszam bácskai rizses húshoz, vagy sertéspörkölthöz?

Figyelt kérdés
múltkor vettem sertés combot,mert mindenhol azt írták a neten,de olyan sz@r lett,rágós,inas..ment a kukába az egész..de amikor étteremben ettem sertés pörköltet,akkor finom omlós puha hús volt..melyik az?
2016. jún. 27. 09:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lapocka :)
2016. jún. 27. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Karaj vagy tarja, én abból szoktam pörkit csinálni.
2016. jún. 27. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Tarja...szaftos és nagyon jó belőle a rizses vagy tarhonyáshús. A karaj száraz hozzá . A lapocka szaftos, jóízű , de nem jól szeletelhető hús. Darált hús és apró húsokból főzött ételek készítésére alkalmas. Ezért jó pörkölt féle ételekhez. Ha lapockából készítem akkor felkockázott húst bepácolom kicsit . Egy tálba kevés olajat teszek amibe kevés sót ,borsot , zúzott fokhagymát keverek el ebben forgatom át jól a húst.
2016. jún. 27. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Lapocka vagy tarja, de disznóhúst csak zsírral szabad főzni. Olajjal nem jó és nem is egészséges.
2016. jún. 27. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Lapocka,tarja,comb is jó.

Comb szárazabb,a tarja,lapocka zsírosabb. Az inaktól meg kell tisztítani a húst,a zsíros részeket hagyd rajta,attól lesz szaftos.

Kis lángon,hosszabb ideig főzve lesz puha,omlós,ha nagy lángon főzöd,ált.akkor keményedik meg.

Egyébként a vörösbor sem rontja el. :-)

2016. jún. 27. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
100%
Jó a karaj de ha száraz neked próbáld ki a. csülköt én abból szoktam még a brassóit is! Legjobb mindenben! De azért a marhánál nem jobb! :)
2016. jún. 27. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Lapocka, tarja elsősorban. A comb sokkal keményebb mindegyiknél, ha meg is főtt, szinte még rúg.

A karajról meg ne is beszéljünk, ha pörköltet akarunk.

Persze van rá mód puhára sütni, lecsós alapba tenni, de ez egy másik étel, nem a rizseshús.

2016. jún. 27. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, még a hátsó csülök, ami valami isteni pörköltnek és sokmindennek, így rizses húsnak is, persze csak azoknak, akik szeretik a bőrös húsokat.
2016. jún. 27. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
76%

A karaj nem való pörköltbe, száraz hozzá, a comb viszont jó, ahogy a lapocka is. A tarja zsíros hozzá az én ízlésem szerint, azt inkább vaslapon sütöm. (A karajt meg konfitálom, egészben sütöm, kolbásszal, vagy rántom esetleg.)


A combod szerintem azért maradt rágós, mert nem főzted elég ideig. Ha főzöd két-három órán át, szét fog esni a hús. A disznóhúsnak kell az idő, hogy rendesen szétfőjön.

Amikor összevágod a húst, az inakat kivághatod, bár szerintem a combban nem nagyon van ilyesmi.

2016. jún. 27. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!