Hogy hívják és mi a receptje?
eseteleg ez?
burgonyas káposztaleves
(Kapustová polievka so zemiakmi)
Hozzávalók: 0,5 kg savanyú káposzta, 0,5 kg burgonya, 0,5 l aludttej, 3 dkg liszt, 5 dkg füstölt szalonna, víz, só.
A káposztát vízben feltesszük főni. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát és készre főzzük. Az aludttejet simára keverjük a liszttel, a leveshez öntjük és összeforraljuk. Végül beletesszük a kockára vágott, kisütött szalonnát.
Én ennyi ismeret birtokában improvizálnék valamit.
Lehet kapni helyes kisfej friss idei nyárikáposztákat. megfőzném levelenként egy kis köményes sós vízben, puhára, hogy elég "döglött" legyen.
Aztán behabarnám a káposztás krumplilevesnél (ami nekem nagyon szimpi ) írt aludttejes-lisztes habarással.Kevés frissen őrölt borsot is tennék rá.
Angolszalonna, vagy sovány bacon csíkokat sütnék ropogósra, de csak az asztalnál szórnám meg vele a levest, hogy ropogós maradjon.
Pontosabban nem is tudom, hogy ez levesállagú, vagy esetleg főzelékhez kell, hogy hasonlítson.
De ez szerintem korrigálható mindkét irányból.
Aztán gondolkoznék, hogy minek is nevezzem el :D
Sőt továbbmegyek, az én ízvilágomba egy kis friss zsenge kapor is beleférne ebbe az étekbe, ami hidegen tényleg akár üdítőleg is hatna.
Ki is próbálom, ha már kiagyaltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!