Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy hívják és mi a receptje?

Hogy hívják és mi a receptje?

Figyelt kérdés
Aludtejjel készült zöldkáposztás étel, angolszalonnát is tartalmaz. Kelkáposzta aludtejben, hidegen fogyaszható étel.(Nagymamám döglött káposztának hívta, ámbár ez valószínűleg nem segít.) Kérlek segítsetek, anyukám ilyet akar enni, az anyukája készítette régen, de többet nem tud róla, ez az összes információ amit sikerült belőle kisajtolni.
2016. jún. 27. 21:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Hová valósi a nagymamád?
2016. jún. 27. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

eseteleg ez?

burgonyas káposztaleves

(Kapustová polievka so zemiakmi)


Hozzávalók: 0,5 kg savanyú káposzta, 0,5 kg burgonya, 0,5 l aludttej, 3 dkg liszt, 5 dkg füstölt szalonna, víz, só.


A káposztát vízben feltesszük főni. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát és készre főzzük. Az aludttejet simára keverjük a liszttel, a leveshez öntjük és összeforraljuk. Végül beletesszük a kockára vágott, kisütött szalonnát.

2016. jún. 27. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ez, de újabb információ érkezett. Ez az étel olyan 40 éve volt talán "divat" , káposztalevelek voltak benne egészben/nagyobb darabokban, módosult zöld fejes káposztára.
2016. jún. 28. 07:36
 4/8 A kérdező kommentje:
magyarországi a család már jó pár nemzedék óta vagyunk, de ez nem biztosíték arra hogy a recept is itthoni :)
2016. jún. 28. 07:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem így értettem, hanem tájegységre.:-) Országos "divat" nem nagyon lehetett, ez valamelyik nemzetiségünk vagy kis tájegységünk étele lehet. Kerestem már többféleképpen, káposztával is, nekem is szlovák kajákat dobott fel a google állandóan, de a leírásnak maradéktalanul megfelelőt nem. Sajnálom, én amúgy nem is hallottam ilyen ételről.
2016. jún. 28. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ennyi ismeret birtokában improvizálnék valamit.

Lehet kapni helyes kisfej friss idei nyárikáposztákat. megfőzném levelenként egy kis köményes sós vízben, puhára, hogy elég "döglött" legyen.

Aztán behabarnám a káposztás krumplilevesnél (ami nekem nagyon szimpi ) írt aludttejes-lisztes habarással.Kevés frissen őrölt borsot is tennék rá.

Angolszalonna, vagy sovány bacon csíkokat sütnék ropogósra, de csak az asztalnál szórnám meg vele a levest, hogy ropogós maradjon.

Pontosabban nem is tudom, hogy ez levesállagú, vagy esetleg főzelékhez kell, hogy hasonlítson.

De ez szerintem korrigálható mindkét irányból.

Aztán gondolkoznék, hogy minek is nevezzem el :D

2016. jún. 28. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Sőt továbbmegyek, az én ízvilágomba egy kis friss zsenge kapor is beleférne ebbe az étekbe, ami hidegen tényleg akár üdítőleg is hatna.

Ki is próbálom, ha már kiagyaltam :)

2016. jún. 28. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Töltött podlutyka?
2016. jún. 28. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!