Süti, ami min.3 lapból áll? tudsz segíteni?
Vendégeket várok és úgy gondolom, hogy egy ilyen tepsi sütivel jönnék ki a legjobban...
Zserbó kizárva allergia miatt.
Kösz ha segítesz egy KIPRÓBÁLT recepttel
tudom sok van a neten, de nincs időm kisérletezni :(
Mi az allergia kiváltója?
tudnék írni 3 mézeslapos, pudingos-meggyes sütit, de lehet, hogy a méz vagy a tej a pudingban nem jöhet szóba.
ja és egy éjszakát állnia kellene.Az egyik lap összetördelve belekerül a krémbe, szóval egy isteni finom sütiről van szó.
Lajcsi Mézes
Tészta:
2 evőkanál méz
40dkg liszt,
2csapott evő kanál kakaó,
2 egész tojás,
20dkg porcukor,
5dkg vaj,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
Tészta:
Ezt 5 percig a gőz felett főzzük, majd levesszük a gőzről és 40 dkg lisztet keverünk bele.
Ebből 3 lapot sütünk.
Krém:
1 vaníliás pudingot 3 evőkanál cukorral és 5dl tejjel, sűrűre főzünk.
1 puncs pudingot ugyanígy főzünk.
1 rámát 15 dkg cukorral habosra keverünk.
A rámás krémet elosztjuk a 2 pudingba.
Alsó lapra kerül a vaníliás puding majd a következőre a puncs:
Csoki máz:
4 kanál cukor,
3 kanál víz,
2 nagy kanál kakaó,
Ezt simára főzzük, és 10dkg vajat keverünk, el benne a legfelső lap tetejére kenjük.
Másnap fogyasztható:/ ha meg puhultak a lapok /
Nagyon gyorsan kell tésztával dolgozni, mert hamar keményedik. A még meleg kakaós masszába apránként kell a lisztet adagolni és azonnal kézzel belenyúlni és tésztát gyúrni belőle. Nekem az vált be, hogy a sütőpapírt leszabom a tepsi méretére és azon nyújtom ki a lapokat. Így nem ragad le annyira, de ha mégis akkor könnyebb leszedni a sütőpapiról, mint a gyúródeszkáról. Egyébként, ha kihagyod a mézet a tésztájából, akkor sem történik semmi így kicsit könnyebben nyújtható és pár óra múlva megpuhulnak a lapok és lehet enni.
Köszönöm, hogy írtatok!
A dió az allergia oka
Szia,akkor leírom a Velence szeletet, ami három mézeslapból áll.
Tészta: 2 evőkanál kakaóport, 2 ek. mézet, 2 tojást gőz felett összemelegítünk, majd összeolvasztjuk 20 dkg cukorral.(nem főzzük, csak melegítjük )30 dkg lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával elkeverünk és a masszával összegyúrjuk. Három egyenlő részre osztjuk, és a tepsi méretére nyújtva , a tepsi hátán megsütjük.
(az én tepsim kb 40x25-ös) a sütőpapíros ötlet itt is jó.
Krém: 2 vaníliás pudingot 1 van.cukorral 6 dl tejben sűrűre főzünk, kihűtjük.
20 dkg cukrot 25 deka vajjal /rámával kikeverünk.
Az egyik tésztalapot körömnyi darabokra tördelünk, és belekeverjük a krémbe. Hozzákeverünk 1 üveg leszűrt, magozott meggyet (frissből kb 35-40 dekányit) és végül a kihűlt pudinggal is lazán összekeverjük.
A tepsi aljára teszünk egy tésztalapot és egyenletesen elosztjuk a krémet. A másikkal befedjük, kissé lenyomjuk.
a tetejét csokimázzal vonjuk be. egy éjszakét pihentetjük, utána szeletelhető.
A tészta lehet, hogy törni fog kicsit, de ne keseredj el, úgy sem fog látszani.Amelyik a legkevésbé szép, azt szoktam összetördelni,lehet rásegíteni klopfolóval, vagy sodrófával.A legszebb lap kerül a tetejére, de azt is eltakarja a csokimáz, ha esetleg "kishibás ":)
Csokimázat mindenki használja a legjobban beváltat, én is sokszor váltogatom, van, hogy keserű táblacsokit olvasztok és azzal vonom be, általában másnap.
Igazán nagyon mutatós és ízletes krémes süti, ha most nem is máskor feltétlenül próbáld ki, érdemes :)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!